A Fidesz-matek szerint a rezsicsökkentéstől 125 százalékkal drágább lett a gáz!

  • narancs.hu
  • 2015. november 29.

Villámnarancs

Már egy harmadikos kisdiák is megértheti, hogy mekkora hazugság a rezsicsökkentés. A leleplezéssel maga a kormánypárt állt elő a mai közleményében!

„Teljesen mindegy, hogy Gyurcsány mit hazudozik a legújabb programjában, a magyar családok pontosan emlékeznek arra, hogy a Gyurcsány-korszakban háromszorosára emelték a gáz árát és Európában a magyarok fizették a fizetésükhöz képest legmagasabb gáz árat. A Fidesz-kormány 25 százalékkal csökkentette a gáz árát.”

Akkor nézzük csak meg ezt egy ún. szöveges feladatsoron:

1. kérdés: A Magyar Embereknek 100 forintba került a gáz, de jött Gyurcsány, és a háromszorosára emelte. Mennyibe került így a Magyar Embereknek a gáz?

Válasz: 300 forintjába.

2. kérdés: A Magyar Emberek 300 forintot fizettek a gázért, mert indokolatlanul megsarcolta őket a Gyurcsány. Így hát megválasztották Orbán Viktort, aki rezsicsökkentést ígért. A gáz ára 25 százalékkal csökkent. Mennyibe kerül így a Magyar Embereknek a gáz?

Válasz: 225 forintjába.

Harmadik (elméleti) kérdés: Magyarázd el, hogy ha a Magyar Embereknek Gyurcsány előtt 100 forintba került a gáz, ám ő indokolatlanul a háromszorosára emelte, Orbán Viktor viszont 25 százalékos rezsicsökkentést emleget, akkor most miért 225 forintot kell fizetni, és miért nem 75-öt?

Válasz: Na, ugye!

Neked ajánljuk