A kormánybarát politológus egészen elképesztő érvvel magyarázza meg, miért titkolják, hol nyaral Orbán

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 11.

Villámnarancs

Ő volt az, aki liberális beetetésnek nevezte a karácsonyi ételosztást.

A Blikk is megpróbálta kideríteni, hol nyaral idén a magyar miniszterelnök, ám nem meglepő módon a lap nem járt sikerrel. Ahogy az RTL-nek, úgy a bulvárlapnak sem mondta el Havasi Bertalan sajtófőnök, hogy merre vakációzik Orbán Viktor. De a Blikk azért megkérdezte Kiszelly Zoltánt is, aki politológus ugyan, de leginkább onnan ismert, hogy ő volt az, aki tavaly év végén „liberális beetetésként” írta le a karácsonyi ételosztást.

false

 

Fotó: YouTube

„Elképzelhető, hogy Lévai Anikóval kettesben nyaralnak, és nem akarják, hogy felkeressék őket rajongók vagy a miniszterelnök politikáját ellenzők” – mondta a szakértő. Hozzátette, az is lehet, hogy nem akarják az embereket irritálni egy olyan külföldi úttal, amit mondjuk egy átlag magyar nem engedhet meg magának.

Ezt mondta Kiszelly a lapnak, és most már teljesen világos minden. Nyilván nem is lehet másról szó, csak erről; ha elmondanák, hol pihen szegény miniszterelnök, akkor rögtön rajongók hada rohamozná meg a helyet. De persze az is lehet, hogy Orbán mindenre gondol, és olyan rendes, hogy nem akarja irritálni az embereket. Pardon, az „átlag magyarokat”.

Holnap részletes cikket olvashatnak a témában a magyarnarancs.hu-n.

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.