A Népszabadságnak még az írmagját is ki akarják irtani

  • narancs.hu
  • 2016. október 10.

Villámnarancs

Ha pusztán gazdasági döntés született, akkor miért kellett az ellenzéki lap archívumát is kinyírni?

Már arra a kérdésre sincs ésszerű hivatalos magyarázat, hogy a Népszabadság ún. átalakítása miért indokolja a lapkiadás ún. felfüggesztését. Arra meg pláne nincs, hogy mi indokolja a lap elektronikus archívumának az elérhetetlenségét is. (Csak jeleznénk, hogy a Népszabadság nyomán más is beszámolt a rogános helikopter-, meg a matolcsys Zita-sztorikról, esetenként újabb információkkal is kiegészítve azokat, de arra kérjük az arra illetékeseket, hogy ezt a tényközlést semmi esetre se tekintsék följelentésnek.)

Alternatív lehetőségek

Nos, mivel a NER láthatóan egy minőségileg újabb szakaszába lépett, a napilappal történteket figyelembe véve a szerkesztőségeknek tegnaptól ajánlatos alternatív elérhetőségben gondolkodni – ha már egyszer ilyen országban kezdünk élni.

Vissza a föld alá

Az ember általában hozott élményanyagból dolgozik: így hát szerkesztőségünk egynémely éltesebb tagja, aki a nyolcvanas években volt fiatal felnőtt, fontolóra vette, hogy megkeresi újra az egykori szamizdatosokat, Demszkyt, Harasztit vagy ifj. Rajkot némi technikai jellegű gyorstalpaló ügyében, biztos, ami biztos.

Figyelmébe ajánljuk