Ez egy puritán kormány – mondja Balog, s a szeme sem rebben

  • narancs.hu
  • 2016. október 10.

Villámnarancs

Megvédi Rogánt, közben azt mantrázza, ő „nem olyan”. Dehogyisnem.

Hosszú interjút közöl az Index Balog Zoltánnal, melyben vannak ugyan valódi kérdések, válaszok kevésbé. Helyette bicskanyitogató megnyilvánulásokat olvashatunk a romákról, a kvótakampányról, az egészségügyről, mindenről. Bayer Zsolt viszont jól meg van védve.

Ahogy Rogán is, a helikopterével együtt.

Balog szerint ugyanis a helikopterezés teljesen rendben van, hiszen – mint mondja – „más legális bevételei is lehetnek egy miniszternek, vagy éppen a feleségének”. És ha már luxus, Habonnyal meg Mészáros Lőrinccel se jöjjön senki, hiszen „utóbbi két úr nem kormányzati szereplő”.

„A polgári erkölcs vagy keresztény erkölcs számomra ott kezdődik, hogy az ember először is saját magát vizsgálja meg ebből a szempontból” – mondja Balog hangsúlyozva, hogy ő nem engedhet meg magának holmi helikopterezést. Az eszmefuttatás végén pedig arra lyukad ki: „Erre a kormányra mint testületre kimondottan jellemző a puritánság. A miniszterelnök életstílusa sem költekező, önmutogató.”

Azért hozzátehette volna, hogy Orbán a kisvasutat, a stadiont a köznek építette, családtagjai pedig önerőből, saját lábukon boldogulnak az élet útvesztőjében.

Persze miért is mondaná ezt egy olyan ember, aki rezzenéstelen arccal közli eszmetársai dőzsölésére reagálva: „Ha valaki a tisztes jövedelméből engedi meg ezt magának, az rendben van, ha tisztességtelenül szerzi a jövedelmet, nincs rendben. Itt a határ. Ha bárkinek tudomása van arról, hogy valaki tisztességtelenül szerzett pénzt, tegyen feljelentést, és az ügyet  törvényesen ki kell vizsgálni.”

Még jó, hogy nem adta meg Polt Péter telefonszámát.

Figyelmébe ajánljuk