A NER nagy pénzekkel támogatta, de milliárdos veszteséget termelt Köves Slomóék kóser vágóhídja

  • narancs.hu
  • 2020. november 26.

Villámnarancs

24.hu: Köves Slomóék sikerekről kommunikálnak, de milliárdos bukás a NER-támogatta biznisz.

"Nagyon jelentős veszteségekkel működik a három éve megnyílt kóser vágóhíd Csengelén.
A történet főszereplője a Quality Poultry Kft.-t tulajdonló, Köves Slomó-féle Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), amely körül egy roppant szövevényes gazdasági hálózat épült fel" - írja a 24.hu.


A lap megjegyzi: az Egységes Magyar Izraelita Hitközség 2017 nyarán megnyitott, 2,8 milliárdba kerülő  kóser vágóhídja az állami Eximbank 1,75 milliárdos hitelének, valamint közel 400 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével valósult meg.

A megnyitása óta eltelt három évben az EMIH által tulajdonolt Quality Poultry  adózott eredménye csaknem mínusz 1,12 milliárd forint lett, emellett  a cég tartozás- és hitelállománya csak nőtt, ráadásul 2019-re már több mint 3,6 milliárdnyi kötelezettséget tolt maga előtt, és erre az évre több mint egymilliárd forintos beszállítói tartozása is lett a cégnek - írja a 24.hu.

Megjegyzik: "a 2017-es vágóhídmegnyitón még azt mondták, első körben 80-100, később 260 főnek adnak majd munkát, az Opten ugyanakkor azt jelzi,  jelenleg 30 főt alkalmaznak, ráadásul 2020 november közepén végrehajtást rendeltek el a cég ellen".

„Mintha az egész ország virtuális valóságban élne" - Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija

A múlt héten azzal kavart vitát az óbudai zsinagóga ortodox rabbija, hogy a kormánypárti médiában kijelentette: a sorosozás nem antiszemitizmus. Nekünk most hozzáteszi, hogy ettől még émelyíti a gyűlöletkampány. A Fideszhez fűződő viszonyáról, egy homályos hátterű médiabefektetésről, a kóser hízott libákról és Trumpról is beszélgettünk.

Figyelmébe ajánljuk