A rendőrség gyerekesen kamu indokkal tiltotta be az útdíj elleni tüntetéseket

  • narancs.hu
  • 2015. február 7.

Villámnarancs

Rettenetesen elpimaszodtak a mindenféle tüntetők, csak handabandáznának vagy kell, vagy se, vérszemet kaptak, na! De a rendőrség a helyén van. Vagy a hülyén.

Most épp az útdíj ellen tüntettek volna, a hirtelen fizetőssé tett szakaszok egy részének lezárásával. Szó, ami szó: logikusnak tűnik, útdíj ellen útlezárással. Az ilyenkor szükséges engedélykérelmeket be is adták annak rendje és módja szerint, az alternatív útvonalak gondos feltüntetésével, hogy tudniillik merre kerülheti el a dolgára igyekvő autós a demonstrációt.

Na ez volt, ami nem tetszett a rendőrségnek. És most a világtörténelem eddig leghülyébb magyarázata következik, vigyázzanak: azért tiltották be a demonstrációkat a Megyeri hídnál, az autópályák fővárosi bevezető szakaszain és Balassagyarmatnál, mert „az autósok a forgalomterelés miatt számukra ismeretlen útvonal használatára kényszerülnének, s miután a helyi sajátosságokat nem ismerik, a közlekedésbiztonsági kockázatok szintje megnőne”.

Lám, lám a magyar rendőrség tényleg mindent tud rólunk, még azt is melyik utat ismerjük és melyiket nem, milyen „sajátosságokat” ismerünk, s milyenektől veszélyeztetjük a közlekedés biztonságát.

Köszönjük, de ennél az is emberibb, a polgárt felnőttnek kezelőbb lett volna, ha az írják az indoklásba, hogy „csak”. Vagy azt, hogy „Felköttetem a lord-majort, / Ha bosszant bármi nesz!”

Figyelmébe ajánljuk