Áder János húga szerint nem baj, hogy a magyar oktatás nem segít a hátrányos helyzet leküzdésében

  • narancs.hu
  • 2017.07.16 12:50

Villámnarancs

Közben az EU-s pénzre azért nagyon fáj a foga.

Pölöskei Gáborné, Áder János húga, a Klik nevű, totálisan lejáratódott iskolafenntartó éléről menesztett igazgató, jelenleg a Nemzetgazdasági Minisztériumban szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárként tevékenykedő hölgy olyan interjút adott a 168 Órának, amelyben szinte minden egyes válasz mellébeszélés, elterelés. Amikor például az újságíró rákérdez, hogy Pölöskei rálát-e a Híd-programokra, tudja-e, milyen minőségű munka folyik ezekben, a helyettes államtitkár mindössze ennyit mond: „Lesz uniós forrás, amiből sokféle fejlesztést fogunk véghezvinni.”

Pölöskei Gáborné

Pölöskei Gáborné

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem is az az igazán érdekes a ma délelőttől online is olvasható interjúban, hogyan csurgatja a nyálát a helyettes államtitkár az EU-s pénzre, hanem az, amikor a lap újságírója felhívja Pölöskei figyelmét, hogy a szakképzésben sok olyan gyerek is tanul, akiknél halmozottan vannak jelen a szociális problémák. Mire a helyettes államtitkár visszakérdez: „Hadd kérdezzek vissza. Ön szerint az megoldás lenne a gazdaság fejlődésére, ha a szakképzést a hátrányos helyzet megoldásának tekintenénk?” Majd egy következő válaszában kifejti, hogy „a szakképzés a gazdaság igényeire kell hogy fókuszáljon, és nem elsődleges feladata a hátránykezelés. A hátrányos helyzetű gyerekek helyzetének javítása következmény. Nem mindegy, hogy mi a cél és mi a következmény. A cél a gazdaság igényeinek kielégítése, és ezért jó helyen van itt az oktatás (mármint az NGM égisze alatt).”

Mondja ezt az összeszerelő üzemek és a gimnáziumok bezárásáról értekező figurák országának helyettes államtitkára. Stílszerű, persze, és Parragh László szája biztosan mosolyra is fakadt, de közben meg azért rohadtul felháborító is ez az egész.

Neked ajánljuk