Áder János szárnyakat kapott, jó drágákat

  • narancs.hu
  • 2015. július 17.

Villámnarancs

Megmenti a világot már egy ideje a köztársasági elnök, de azért még mindig a kényelme az első.

Köztudott, hogy Áder János akkora környezetvédő lett, hogy már nem is ér rá csip-csup magyar ügyekkel foglalkozni, ám ha a kérdés így szól: „Mit tehet az egyszerű ember a környezetvédelemért?”, rögtön szárnyakat kap. De még milyeneket!

„Az például az én felelősségem, hogy a pillepalackot a hulladékszigetre viszem el. (…) Takarékosabban bánhatunk a vízzel. Ezek apróságok, de így mégis igazzá válik a közmondás: sok kicsi sokra megy. Ha mindenki egy picit jobban odafigyel ezekre a dolgokra, már előrébb leszünk. És még ezer módszert föl lehetne sorolni: kevesebbszer permetezek, másfajta vegyszert használok, szárazságtűrő növényeket telepítek a kertbe. Ha kivágok egy fát, ültetek másik kettőt, és nem lebetonozom a helyét. Igen, ezek apróságoknak tűnnek – de a gyermekeinket már erre kellene nevelnünk” – nyilatkozta például nemrégiben a hirado.hu-nak. Így aztán végképp nem értjük, hogyha valaki ekkora marha nagy környezetbarát, miért is kell neki magángépen röpdösnie?

Hova menjek legközelebb védeni a környezetet?

Hova menjek legközelebb védeni a környezetet?

Fotó: MTI

A Bors ugyanis kiderítette, hogy „a köztársasági elnök és meghívottjai másfél hónap alatt 62 millió forintért utaztak repülőn”, méghozzá luxusfelszereltségű magánrepülőn.

A lap szerint ez még államfői szinten is felesleges rongyrázás, úgyhogy kíváncsiak lennénk, hogy e luxuskiadás már a globális felmelegedés elleni harc rezsikeretébe tartozik-e, vagy csupán a neki – szerinte jogosan – kijáró kényelem? S mi lesz, ha fokozódik a klímahelyzet, űrhajóval jár szétcsapni a pillepalackbetyárok között.

Figyelmébe ajánljuk