Agyára ment a fideszizmus: Kövér László azt állítja, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú

  • narancs.hu
  • 2017. június 19.

Villámnarancs

Szegény, úgy maradt.

Tegnap a „kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsoráján” szédítette az embereket Kövér László házelnök, aki szokásához híven mosolyogva, derűs kedéllyel dicsérte a magyar egészségügyet. Nem vicc, Kövér László a kórházi fertőzések, a halálozási rekord, az eddig működő járványügy szétverésének országában tényleg olyanokról beszélt, hogy „kiemelkedő Magyarország teljesítménye az orvosképzésben, a gyógyszergyártásban, a járványügyi ellátásban, vagy a természeti kincsként kezelt gyógyvizeink használatában, és

a magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre”.

Kövér valóban azt bírta mondani az MTI tudósítása szerint, hogy „Magyarország 2010 óta nagy lépéseket tett meg az egészségügy területén is. A 2011-ben elfogadott új alaptörvény például a huszonegyedik századi kérdésekre is tekintettel megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait”.

VILÁGSZÍNVONALÚ!

VILÁGSZÍNVONALÚ!

Fotó: MTI/Soós Lajos

Még azt is nyugodtan hozzátehette volna a világszínvonalú házelnök, hogy az emberek messzi országokból járnak hozzánk, hogy megtapasztalják, milyen finomabbnál finomabb ételeket adnak a műtétek után, és milyen csodás érzés is, amikor nem tudsz kezet mosni a vécézés után, mert éppenséggel elfogyott a szappan a kórházban.

Persze, könnyen lehet, hogy a magyar egészségügy éppen úgy képes világszínvonalú teljesítményre, ahogy a magyar labdarúgó-válogatott (hisz erről maga Orbán Viktor beszélt nem sokkal az andorrai lebőgés előtt). Ebben az esetben természetesen igaza van Kövér doktornak.

Neked ajánljuk