Megvan a csodafegyver: az MSZP 18 fővárosi választási kerületből 18-at nyerni akar

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 1.

Villámnarancs

Tóth József angyalföldi polgármestert is bevetik.

Tóth József az MSZP (régi) új csodafegyvere! – jelentette be Botka László kedden, egy Budapesten tartott sajtótájékoztatón. Őt javasolja ugyanis a szocialista miniszterelnök-jelölt arra, hogy az MSZP budapesti választási felkészülését koordinálja.

Budapestet a szocik "kiemelten fontosnak" tartják, ezért óhajtják mind a 18 fővárosi választási kerületet megnyerni. Ehhez kellene Tóth József, aki 1994 óta folyamatosan a XIII. kerület polgármesteri székében ül. Botka szerint "biztató jel, hogy minden valós közvélemény-kutatás azt mutatja, hogy

a budapestiek döntő többsége kormányváltást akar",

ezért állnak neki a legmegfelelőbb jelöltek kiválasztásának és a szövetségesek felkutatásának már most.

Hogy azok kik lesznek, egyelőre nem tudni, Botka ugyan szeretne szövetséget kötni a Demokratikus Koalícióval (és mindenki mással, aki kormányváltást akar), de ne feledkezzünk el arról az icipici, esetlegesen zavart keltő tényezőről, akit Gyurcsány Ferencnek hívnak. Botka róla annyit mondott ma: "minden demokratikus politikusnak végig kell gondolnia a saját felelősségét és el kell döntenie, hogy saját politikai túlélése vagy pedig a kormányváltás a fontos a számára. Bízom abban, hogy ezt Gyurcsány Ferenc megteszi."

Molnár Zsolttal folytatott hangos és értelmetlen vitáját lezártnak tekinti, jövő héten országjárásra indul, ahol megkezdi a jelöltek bemutatását. Alig várjuk.

Neked ajánljuk