Az MTI képes volt odaírni egy Ferenc pápáról szóló hír alá, hogy a pápa igazából egy bevándorló

  • narancs.hu
  • 2017.08.21 15:36

Villámnarancs

Bayer Zsoltot utánozzák. Hivatalból.

Ma az MTI beszámolt arról, miket mondott a menekültek befogadásáról Ferenc pápa (a pápa mondatait alább közöljük), aki szerint az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest. Miután az MTI idézi az egyházfő gondolatait, a cikk végén egyetlen mondatban megemlíti, hogy „Ferenc pápa Olaszországból Argentínába bevándorolt család szülötte”. Hogy ennek a mondatnak milyen szerepe is van ebben az anyagban, az nem derül ki, de láthatóan azt próbálják nyomni, hogy Ferenc pápa nem hiteles a kérdésben, mert hát ő egy migráns. Persze, az MTI csupán azt csinálja, amit a mostanság Petőfi Sándor-i magasságokba emelkedett Bayer Zsolt:

Bayer Zsolt szerint Ferenc pápa egy argentin libsi, egy marha, egy migráns hátterű ember

A papság mélyen kussol. A Magyar Érdemrend lovaskeresztjével kitüntetett Bayer Zsolt mondott olyanokat a miskolci televízió Helyzetkép című műsorában, amik tőle teljesen megszokottak, ám tökéletesen megmutatják, ki is az a Bayer Zsolt. A 24.hu szúrta ki a pártlap munkatársának megszólalását a műsorban, ahol olyanokat mondott, hogy szerinte nem véletlenül egy olyan, nem európai ember lett a pápa, aki „migráns hátterű".

Ferenc pápa egyébként az alábbiakat mondta:

„A személyi okmányok nélkül érkezőket szívesen kell látniuk a fogadó nemzeteknek, a kormányoknak pedig még több embert kell segíteniük, akik nyomor és konfliktusok elől menekülnek”.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Maurizio Brambatti

Meg még annyit, hogy „szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba. Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat”.

A szentatya szerint az állampolgárság megadásának eljárása felgyorsítható, ha a befogadó államok eltekintenek a pénz- és nyelvtudásbeli követelményektől. A pápa üzenetében felemelte szavát mindennemű kollektív kiutasítás ellen.

Neked ajánljuk

A bizonytalanság tudománya

  • Fekete Émi

Betlen Anna a nemváltoztatás és transzmozgalom kritikusaként minősítette a nemi egyedfejlődésről, az interszexualitásról, valamint a nemi átalakító kezelések egyes egészségügyi kérdéseiről szóló írásaimat. Bírálata szerint „nagyrészt fikciókra, tisztázatlan, átgondolatlan állításokra” alapoztam tételeimet. 

Az örök másodikok

  • Nagy István

Hiába számít Wales legsikeresebb együttesének a Manic Street Preachers, a top pozíció eddig csak egyszer, a This Is My Truth Tell Me Yoursszal jött össze nekik a brit albumlistán, és annak is már 23 éve.

Ismétlő órák

  • Bacsadi Zsófia

1921. szeptember 27-én született Jancsó Miklós, a magyar mozgóképkultúra sokat vitatott főalakja. Legfőbb ideje, hogy utánanyúljunk, amíg nem távolodik túl messzire.

Kosztümben

  • TPP

A Füst Milán-regény adaptálásával régi álmát valósítja meg a hosszú kihagyás után a filmezéshez a fesztiváldíjakkal elhalmozott, Oscar-jelölt Testről és lélekről című filmmel visszatért, ekként nagyobb s drágább tervek megvalósítására jobb eséllyel pályázó Enyedi Ildikó.

Álljunk meg egy szóra!

  • Novák Piroska

Husz Ágnes keramikusművész 1994 óta él és dolgozik Japánban. A Tomeishi-projekt, egy nemzetközi színtérre tervezett utazó kiállítás tavaly debütált Tokióban. A budapesti helyszínre érve az anyag már olyan friss és helyspecifikus darabokkal is bővült, amelyek a nyáron készültek Kecskeméten, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban.

Szörnyeink

  • Rádai Andrea

Ritkán fordul elő, hogy epikus mű színházi adaptációja nem hagy hiány­érzetet maga után. A Káli holtak ilyen, sőt a feldolgozás bizonyos értelemben meg is haladja az alapjául szolgáló regényt, de legalábbis megoldásokat kínál a szöveg vélt vagy valós problémáira.

„Két évig pihentem”

  • Csáki Judit

Lassan negyven éve a Katona társulatának tagja. Most leg­újabb bemutatója, a Káli holtak kapcsán kérdeztük a hosszú szériákról, a pihenésről és a színház szerepéről.

„Remélem, vicces”

Humor, irónia, szokatlanság keveredik az alakjában. Kaposváron végzett, tagja volt Bodó Viktor társulatának, majd szabad­úszóként számos – főleg független – produkcióban dolgozott, amelyek közül talán A halál kilovagolt Perzsiából volt a legki­emelkedőbb. Útkeresésről, stand-upról, és az egykori SZFE-ről is beszélgettünk.

„Mintha egy démon”

  • Szentgyörgyi Rita

A római székhelyű NoGravity Company alapítója egyedülálló összművészeti előadásokat hoz létre saját fejlesztésű színházi gépek és koreográfiai technikák segítségével. A társulat a megújult Budapesti Őszi Fesztiválra, a Dante halálának 700. évfordulójára tervezett Infernóval érkezik, hogy háromdimenziós koreográfiával, repülő táncosokkal és káprázatos jelmezekkel repítsenek el minket a barokk kor illúziószínházába.