Az MTI képes volt odaírni egy Ferenc pápáról szóló hír alá, hogy a pápa igazából egy bevándorló

  • narancs.hu
  • 2017. augusztus 21.

Villámnarancs

Bayer Zsoltot utánozzák. Hivatalból.

Ma az MTI beszámolt arról, miket mondott a menekültek befogadásáról Ferenc pápa (a pápa mondatait alább közöljük), aki szerint az emberi méltóság tiszteletben tartása arra kötelez, hogy mindig elsőbbséget adjunk az egyén biztonságának a nemzetéhez képest. Miután az MTI idézi az egyházfő gondolatait, a cikk végén egyetlen mondatban megemlíti, hogy „Ferenc pápa Olaszországból Argentínába bevándorolt család szülötte”. Hogy ennek a mondatnak milyen szerepe is van ebben az anyagban, az nem derül ki, de láthatóan azt próbálják nyomni, hogy Ferenc pápa nem hiteles a kérdésben, mert hát ő egy migráns. Persze, az MTI csupán azt csinálja, amit a mostanság Petőfi Sándor-i magasságokba emelkedett Bayer Zsolt:

Bayer Zsolt szerint Ferenc pápa egy argentin libsi, egy marha, egy migráns hátterű ember

A papság mélyen kussol. A Magyar Érdemrend lovaskeresztjével kitüntetett Bayer Zsolt mondott olyanokat a miskolci televízió Helyzetkép című műsorában, amik tőle teljesen megszokottak, ám tökéletesen megmutatják, ki is az a Bayer Zsolt. A 24.hu szúrta ki a pártlap munkatársának megszólalását a műsorban, ahol olyanokat mondott, hogy szerinte nem véletlenül egy olyan, nem európai ember lett a pápa, aki „migráns hátterű".

Ferenc pápa egyébként az alábbiakat mondta:

„A személyi okmányok nélkül érkezőket szívesen kell látniuk a fogadó nemzeteknek, a kormányoknak pedig még több embert kell segíteniük, akik nyomor és konfliktusok elől menekülnek”.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Maurizio Brambatti

Meg még annyit, hogy „szélesebb lehetőségeket kell kínálni a migránsoknak és menekülteknek, hogy biztonságosan és törvényesen léphessenek be célországukba. Gyorsítani és egyszerűsíteni kell a humanitárius vízumok megadásának, a családok egyesítésének eljárását. Az újonnan érkezőknek megfelelő és emberhez méltó elhelyezést kell felajánlani, biztosítani kell hitük és vallásuk gyakorlásának szabadságát, és segíteni beolvadásukat”.

A szentatya szerint az állampolgárság megadásának eljárása felgyorsítható, ha a befogadó államok eltekintenek a pénz- és nyelvtudásbeli követelményektől. A pápa üzenetében felemelte szavát mindennemű kollektív kiutasítás ellen.

Neked ajánljuk