Csőbe húzta az MSZP a ferencvárosi ellenzéket?

  • narancs.hu
  • 2019. június 2.

Villámnarancs

Az EP-választás apropóján összehívott buliból véletlenül jelöltállító gyűlés kerekedett.

Bár a ferencvárosi MSZP-sek az EP-választáson gyengén szerepeltek, csak a negyedikek lettek 7,69 százalékkal. Pál Tibor, helyi erő ettől függetlenül a számlálóbiztosok munkáját éltető ellenzéki bulira hívta a pártok kerületi embereit – írja a 444.hu. Érdekes, hogy a választási eredmény(ek) ismeretében, mi ünnepelni valót talált a párt...

Csakhogy a buliból hirtelen jelöltállító gyűlés kerekedett. A meghívott párbeszédes, momentumos, DK-s politikusokat és aktivisták meg csak néztek, mikor Pál Tibor előállt a ferencvárosi önkormányzati választás taktikai forgatókönyvével, amely szerint Jancsó Andrea volt LMP-s, jelenleg független képviselő lesz az ellenzék közös jelöltje. Emellett a többi kerületi pozícióra is javaslatot tett.

Az összefogásról az MSZP helyi szervezete a Facebookon félreérthetetlen posztot is közölt, biztos, ami biztos.

false

A lapnak nyilatkozó ellenzéki politikusok elmondása szerint minderről mit sem tudtak. A szocialisták érdekes magánakciója volt az esemény.

A helyi MSZP ezzel a húzással konkrétan felrúgta az áprilisi ellenzéki megállapodást, mely szerint a IX. kerületben a szocialistákkal egyébként szövetségben álló Párbeszéd jelölhet ellenzéki indulót.

Nem mintha az MSZP választási eredménye indokolná, hogy átvegyék az irányítást a kerületben.

A probléma abból van, hogy Baranyi Krisztina független képviselő már tavaly októberben bejelentette, hogy elindul a fideszes Bácskai Jánossal szemben. Baranyit viszont a szocialisták nem hívták el erre az ellenzéki bulira.

Ha Ferencvárosban két vagy több ellenzéki jelölt száll ringbe, hiába áll jól az ellenzék a kerületben, borítékolható a bukásuk – emlékeztet a 444.hu.

Figyelmébe ajánljuk