„Dobra vert ország” – Kész a „lopásgátló népszavazás” arca, Orbán a hangja

  • narancs.hu
  • 2015. december 21.

Villámnarancs

A baloldal az eddig zömmel kudarcos kísérletek ellenére sem tett le egy nagy Orbán-ellenes népszavazás tervéről. Kész Zoltán, a veszprémi győző most 13 kérdéssel támad.

A magyarság 99 százaléka áll szemben 1 százaléknyi fideszes politikussal, rokonnal, haverral, üzletemberrel, akik gátlástalanul és az ügyészség bűnpártolása mellett fosztják ki Magyarországot és annak népét. De egy Lopásgátló népszavazás úgy alakítaná át Magyarországot, hogy soha többé ne fordulhasson elő olyan méretű korrupció, mint amitől a Fidesz alatt szenved az ország – írja a népszavazás céljaira gründolt Facebook-oldalon Kész Zoltán, az emlékezetes veszprémi időközi választást baloldali támogatottsággal nyerő képviselő.

A népszavazási tervezet kérdéseit ugyan szó szerint még nem ismerjük, de az Index úgy tudja, hogy „Kész megkérdezné például az embereket arról, egyetértenek-e azzal, hogy a miniszterelnök rokona ne indulhasson közbeszerzésen, vagy hogy visszaállítsák-e a kétmilliós bérplafont az állami cégeknél, Kész nyilvános vagyonnyilatkozatra kötelezné azokat a cégvezetőket, akik a bevételeik több mint felét közbeszerzésekből szerzik”.

És „arról is megszavaztatná az embereket (…), hogy a mostani Orbán-kormányt tartják-e a legkorruptabb kormánynak a rendszerváltás óta”.

Kész Zoltán ma már el is juttatta kérdéseit a választási irodához – majd meglátjuk, mennyi megy át közülük. Vagy nem előzött-e be valaki szokás szerint?

A siker tehát még távolinak tetszik, de a kezdeményezéshez pakolt felhívás kétségkívül ügyes lett: Kész Zoltán Orbán Viktor reszelős hangján ostorozza a magyar valóságot:

Figyelmébe ajánljuk