Érdekes: amikor még nem Andy Vajnáé volt a Tv2, Majkát nagyon is érdekelte a politika

  • narancs.hu
  • 2017. május 17.

Villámnarancs

De szerencsére ez már a múlté, és felszabadultan élhet a popsztár!

Majka nemrég beült egy kocsiba, és hosszan beszélt a Blikk Tv-nek csomó mindenről.

A hírekbe aztán a politikai rész került be, természetesen. Mert Majka nem farolt ki a kérdés elől, elmondta, mit gondol a Tv2 körüli helyzetről. És elég érdekeseket mondott. Például azt, hogy az elmúlt másfél évben, amióta Andyhez került a csatorna, soha senki nem mondta meg neki, hogy mit mondjon. A legérdekesebb viszont az a rész, ami arra enged következtetni, hogy mintha Majka is osztaná a kormánypropaganda véleményét:

„Mindig számon kérnek minket, akik ott dolgoznak, a Hajóst is, a Friderikuszt is, volt, hogy engem is, hogy mit képzel, magától lesz legitim az egész. Nem lehet olyan opció, hogy mi egyetértünk azzal, amit ők képviselnek?”

Sajnos ezt nem fejtik ki eléggé, ez kicsit bennragad, hogy Majka itt a Tényeket is megvédte, vagy csak feldobott egy lehetőséget – de ezután jön a legjobb:

„Ki a faszt érdekel a politika? Engem nem érdekel a politika.”

Ez alapján úgy tűnik, itt volt valami változás Majkánál. 2015 végén, amikor a hvg.hu-nak adott interjút, azaz amikor még nem volt Andy Vajnáé a csatorna, akkor Majka még elég rendesen politiziált. Ilyeneket mondott:

– „Régen az volt a szólás, hogyha meg akarsz tudni valamit egy országról, akkor nézd meg a telefonfülkéit. Én ezt most úgy módosítanám, hogy nézd meg, miként bánik az ország a kormánya ellenzékével.”

– „Majdnem biztos vagyok benne, hogy ahhoz, hogy kialakuljon egy párt, hogy feltűnjön egy meghatározó személyiség, amire/akire lehetne építeni, ahhoz egy nagy történelmi esemény szükséges. Mint anno a rendszerváltás volt. Vagy – tudom, hogy rossz példa – egy súlyos földrengés, ahonnan kikerül egy hős, akire mindenki felnéz, és feddhetetlen.”

– „A Jobbikot szándékosan nem sorolom ide, mert nem vagyok hajlandó tudomást venni róluk. Ha irányítaniuk kellene ezt a nyomort, akkor a legnagyobb töketlenség lenne úrrá. Vona Gábor ugyan remek üzleti érzékkel megáldott fickó, akinek van némi szónoki képessége, de akik bedolgoznak neki… Huligánok, fizetett, börtönviselt csőcselék.”

– „Morvai Krisztina? Egy vicc.”

– „Szóval szerintem ma három párt létezik Magyarországon. Ott a Demokratikus Koalíció, akikkel ha nem is most, de hosszú távon számolni kell, és én speciel Gyurcsányt még mindig a legtehetségesebb szónoknak tartom az országban. Ott van az MSZP, bár ott most teljes a homály, fogalmam sincs, mit akarnak csinálni. És aztán van a Fidesz.”

De nem akarjuk végig idézni az amúgy elég érdekes interjút, ami csak azt bizonyítja, hogy az Andy előtti Majkát még nagyon is érdekelte a politika. Ebből is látszik, mindenki változik!

Figyelmébe ajánljuk