Felszólítjuk a CÖF-öt, hogy azonnal határolódjon el az életmentő afgán fiútól!

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 14.

Villámnarancs

Mert politikai okból csinálta! Vagy mert elvette a magyar mentősök munkáját! És közben azt is hitte, hogy egy magyar nem képes megmenteni egy másik magyar életét.

16 éves afgán fiú mentette meg egy férfi életét Budapesten. Az egyszerre megrendítő és felemelő esetről Kalmár Szilárd, a II. János Pál pápa téri menekülteket és szegényeket segítő csapat vezetője számolt be, így: „Ma egy olyan nap volt nálunk, amikor jöhettek rászorulók is. Csütörtökönként korábban adománygyűjtő helyünkön ők kaptak támogatást ezen a napon, és ezen nem akartunk változtatni. Aztán ma megtörtént, aminek nem kellett volna. Egy ember a lépcsőn felfelé menet beütötte a vastag üveget a bejárati ajtón, ami éppen az ütőerét vágta el. Afgán önkéntesünk, Aziz volt a leggyorsabb. Saját nadrágszíját levéve szorítókötéssel megakadályozta az elvérzést. Később kiderült, hogy ott, ahonnan jött, ezt a gyakorlatban sokszor kellett alkalmaznia. Nem csinált ebből ügyet, egyszerűen tette, amit adott helyzetben tennie kellett. Voltak ott szerencsére orvos önkéntesek is, azonban ők csak közreműködtek abban, hogy egy fiatal afgán fiú életet mentett hihetetlen profizmussal. Nekünk ő volt a nap hőse, főleg azért is, mert a mentők 1 óra 10 perc alatt tudtak kiérni egy ennyire súlyos esethez. Ha nincs Aziz, az afgán fiú, akkor ma eggyel kevesebben lennénk ebben az országban…”

Nem nagyon tudjuk kommentálni, ami történt, azon túl, hogy le a kalappal Aziz előtt az ilyen lélekjelenlétért. Ezentúl pedig tűkön ülünk, és alig várjuk, hogy a CÖF reagáljon végre valamit! Ha Sólyom Lászlót kipingálták a Keletiben tett tripje miatt, most kaphatna tőlük az életmentő fiú is. Mondjuk valami ilyet: egy magyar is képes lett volna rá! Hahó, CÖF, ébresztő! Jöjjön már valami gyomorforgató közlemény, hajrá!

Figyelmébe ajánljuk