350 ezerből 11: csúnyán égeti magát a kormány a hazacsábítással

  • narancs.hu
  • 2015. augusztus 15.

Villámnarancs

Még több pénzt lengettek be, hogy hazahozzák külföldre költözött honfitársainkat. Azok meg csak nem jönnek.

„Bővítené a kormány a Gyere haza, fiatal program 100 millió forintos keretét, és a célcsoportot is kiterjeszthetik, amennyiben népszerűnek bizonyul a kezdeményezés” – idézi a Magyar Nemzet Tállai András államtitkárt, ám a közlésből sajna nem derül ki, hogy mennyivel is bővítené, de az sem, hogy kik lennének a „kiterjesztettek”.

„Népszerűnek bizonyul a kezdeményezés?” Miről beszél ez az ember? Hisz pont úgy tűnik, hogy a kormány hiába bazíroz honvágyra, ígér fűt-fát, ingyen repjegyet meg havi 100 ezret lakhatásra, és hiába szajkózza sokkal több pénzért, hogy a magyar reformok működnek, ezt a cuccot nem tudják megetetni a kint élő 350 ezer magyarral.

Mindennél többet mond, hogy épp egy focicsapatnyian, vagyis tizenegyen jöttek haza és találtak munkahelyet – a 350 ezerből.

Ekkora blamázs után illő lenne elbujdosni, és gyorsan elfelejteni az egészet, ehelyett azonban még több pénzt tolnak bele… és mások bujdosnak el. Akiket majd megint lehet hazarimánkodni.

S hogyan hangzik mindez Tállai András szavaival? „Sikeresen 11 főt közvetítettünk ki magyarországi munkahelyre, és ez a szám minden bizonnyal napról napra növekedni fog.” Minden bizonnyal.

És tessék mondani, már az ötvenedik hazatérőt szentté avatják, vagy ezzel azért megvárják a századikat?

Figyelmébe ajánljuk