Gulyás Márton drónját is lefoglalta a rendőrség Orbán Győző birtoka közelében

  • narancs.hu
  • 2016. március 14.

Villámnarancs

Nem kéne drónt reptetni Orbán Viktor érdekeltségei fölé, mert lassan a rendőrség nem tud mit kezdeni a rengeteg elkobzott szerkentyűvel.

Gulyás Márton drónját épp úgy foglalta le a rendőrség március 14-én Hatvanpusztán, mint néhány nappal ezelőtt a 444.hu eszközét Felcsúton.

Ma már sem Gulyás, sem más nem lepődött meg azon különösebben, hogy a törvény olykor a törvény felett áll. Míg Felcsúton a 444.hu munkatársát megszondáztatták, mert állítólag légügyi szabálysértést követett el, és szabálysértési eljárás keretében lefoglalták a kvadrokopterét, illetve a munkaterület biztosításáról faggatták, mármint az újságírói munkaterület biztosításáról (nem vicc!), meg érvényes kötelező felelősségbiztosítást kértek rajta számon egy olyan eszköz miatt, amire érvényben lévő törvény nem mond ki semmi ilyesmit, addig Gulyás esete már csak a szimpla lefoglalásról szólt.

A Slejm videójában jól látszik, hogy ugyanaz a forgatókönyv működött Hatvanpusztán, mint Felcsúton: el akarták venni a drónt, mert jó eséllyel készíthetett kompromittáló felvételeket.

Gulyás eredetileg a hírhedt kisvasút útját akarta felvenni a drón segítségével – olvasható a videó közleményeként–, “de ha már arra jártunk – a 444.hu hihetetlen esetéből inspirálódva –, gondoltuk, megnézzük a hatvanpusztai birtokot is”.

S lám, több se kellett, “10 perc múlva szálltak ránk a rendőrök, és lefoglalták a drónt”.

Felcsút a miniszterelnök szülőfaluja, itt áll a stadionja és a háza, Hatvanpusztán meg ott az a hatalmas birtok, amelyről Nárcisz kutya bántalmazása kapcsán derült ki, hogy Mészáros Lőrinc bérli Orbán Győző cégétől, a CZG Ingatlanforgalmazó Kft.-től.

Jó lesz tehát vigyázni a drónreptetéssel, mert a végén még kiderül valami, amit eddig nem tudtunk Orbán Viktorról vagy Mészáros Lőrincről. Viszont a rendőrségnek lesz legalább egy csinos drón-arzenálja.

Neked ajánljuk