Habony kis hadnagya futott egy nagyot a köztévén

  • narancs.hu
  • 2016. július 29.

Villámnarancs

S máris nemzetközivé lett a gyurcsányozás.

Napok óta tart Merkel politikájának sárba döngölése, ám a köztévé maroknyi nézőjét immár nemcsak hülyére veszik, de hülyének is nézik, legalábbis olyan, nemzetközi politikában járatlan birkáknak, akiket igazából csak jó magyar példákkal lehet riogatni.

Minden bizonnyal ennek jegyében került ma adásba Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet ügyvezetője, akinek végre sikerült a nyugat-európai (elsősorban német) menekültpolitika lényegét a lehető legegyszerűbben elmagyarázni.

false

Fodor azzal jött – és ez valamelyest azt jelzi, hogy mégsem működik olajozottan a habonyi propagandagépezet, s ezért megnyomták a pánikgombot –, hogy „röviden úgy lehetne összefoglalni, ami Nyugat-Európában történik, hogy a nyugati vezetők egyre inkább kezdenek az egykori Gyurcsány Ferencre hasonlítani”.

Nem lennénk meglepve, ha a jövő héten már a „szemkilövető” Merkel kerülne terítékre, utána pedig… nos, a határ a csillagos ég! Végül Németh Szilárd tart egy jó kis sajtótájékoztatót.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?