Harrach Péter nem esik kétségbe, hogy a KDNP-re nem szavaznak, épp ellenkezőleg, így szép az élet!

  • narancs.hu
  • 2016. március 27.

Villámnarancs

A kereszténydemokrata frakcióvezetőt még mindig a vasárnapi boltbezárások miatt keresik, de ő bátran fecseg mindenféléről.

„Nézze, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a KDNP-nek világnézeti kispártként nem kell kétségbe esnie a népszerűségének növekedése vagy csökkenése miatt. Úgy érzem, hogy az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van, és ha következetesek vagyunk, azt a támogatóink jó néven veszik” – mondta Harrach az Indexnek, és ebben az a legszebb, hogy meg sem fordult a fejében, hogy a „választók” vagy a „szavazók” kifejezést használja.

Támogatói körében

Támogatói körében

Fotó: Facebook/Harrach Péter

Persze, miért pont neki, a vén politikai csatalónak legyenek illúziói – egyáltalán: voltak valaha is? –, és nagyon jól tudja azt is, amit mindenki: a KDNP-nek egyáltalán nincsenek választói, szavazói, csak „támogatói” vannak. (1 db) Ha ugyanis lennének, akkor nem egy Fidesz-kötőjel mögött sunyítana a választások idején, és nem röhögne a képünkbe azzal, hogy „az a támogatottságunk mindig megvan, amire szükség van”.

Így már csak az a kérdés, hogy akkor kik lehetnek azok a bizonyos támogatók, akik jó néven veszik a KDNP „következetességét”? Kik? Ugyan már! Kicsoda?

Figyelmébe ajánljuk