Havasi Bertalan és Kovács Zoltán véleménye nem egyezik arról, miért nem mehetett be a 24.hu Orbán sajtótájékoztatójára

  • narancs.hu
  • 2020. január 9.

Villámnarancs

A miniszterelnök sajtófőnöke is reagált.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azzal indokolta, hogy a 24.hu nem mehetett be Orbán Viktor mai sajtótájékoztatójára, hogy a lap munkatársai "Nem érkeztek időben". Ezt a lap főszerkesztője cáfolta és úgy tűnik, a kora délutáni álláspont késő délutánra a kormányzati kommunikációban is változott. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke legalábbis nem ugyanazt mondja, mint Kovács.

"A miniszterelnök által tartott évindító nemzetközi sajtótájékoztatóra – az idei első Kormányinfóra – azok a belföldi szerkesztőségek kaptak meghívást, melyek munkatársai rendszeres meghívottai, résztvevői az év közben megtartott Kormányinfóknak" - írta Havasi közleményében.

"Havasi kiadott nyilatkozatának indoklásával tehát legalább azt megerősítette, hogy Kovács a széles nyilvánosság előtt hazudott arról, miért nem mehettek be kollégáink, hiszen a sajtófőnök egészen más okot jelöl meg indokként arra, ha valakit nem hívtak meg" - írja a 24.hu főszerkesztője és hozzáteszi: ők mást gondolnak a sajtó szabadságáról, mint a miniszterelnök vagy annak sajtófőnöke, de ez eszmei vita. "Arról azonban lehetetlen vitázni, hogy szabad-e hazudni."

Figyelmébe ajánljuk