24.hu: Kovács Zoltán hazudott a lap távoltartásáról

  • narancs.hu
  • 2020. január 9.

Villámnarancs

Nem érkeztek időben – állította az államtitkár, miért nem engedték be a 24.hu-t Orbán sajtótájékoztatójára.

Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője szerint Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár hazudott, amikor azt állította, azért nem engedték be a lap munkatársait az Orbáninfóra, mert nem érkeztek időben.

false

A 24.hu főszerkesztője szerint a következő történt:

"Kollégáink már negyed tizenegy előtt a helyszínre érkeztek. Fotós kollégánk például az AFP munkatársával egyszerre lépett a regisztrációs helyre, a másik fotóriporter bemehetett, ahogyan a Magyar Nemzet utána érkező munkatársa is.
Annak ellenére, hogy ismételjük el: a legnagyobb magyar újságok egyike nem kapott meghívót a miniszterelnök sajtótájékoztatóra.
Telefonon sem hívták munkatársainkat, miközben az Index megírta: „Az Index ott van az eseményen, tudósítónkat pár napja telefonon értesítették, hogy milyen mobilszámon tudunk regisztrálni.” Ebből világos, hogy azokat nem hívták a kormány kommunikációs felelősei, akiket nem szerettek volna a rendezvényen látni.
Ennek ellenére a múlt évi protokoll szerint megpróbáltunk írásban regisztrálni, ám január 7-i levelünkre semmilyen választ nem kaptunk."

A 24.hu és a Direkt36 nem kérdezhet Orbántól

Mert nem engedték be őket Orbán sajtótájékoztatójára. "Telefonon kellett volna regisztrálni - mondták kollégáinknak, amikor be szerettek volna menni arra a Kormányinfóra, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök évi egyetlen alkalommal válaszol minden valódi újságírói kérdésre" - írja Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője.

Figyelmébe ajánljuk