Hol élnek ezek? Kövér László már európai diktatúrákról fantáziál

  • narancs.hu
  • 2016. március 5.

Villámnarancs

A házelnök megint nagyot gurított. Most épp az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen rendezett magyar–bajor fórumon.

A migránsozástól Nándorfehérvár érintésével az „európai lélek” megmentéséig terjedő zavaros beszédről szóló tudósítást itt olvashatják, ha van hozzá türelmük, kitartásuk, netán Kövér-dekóderük, de mi ezt inkább mellőznénk.

false

 

Fotó: fidesz.hu

Csakhogy Kövér azon megjegyzését mégsem hagyjuk figyelmen kívül, amivel a profetikus hangvétel a tetőfokára hágott fel. Mert akkor ilyet bírt szólni: „Európa nem tudja megőrizni a képviseleti demokráciára alapozott politikai stabilitását, ha nem tudja fenntartani az európai középosztályt.” Meglátása szerint – így a tudósítás – „az európai országok erős és független kis egzisztenciák sokasága által alkotott középosztályainak gyengülésével megszűnik a demokratikus politikai stabilitás, és Európa anarchiába vagy diktatúrákba fulladhat”.

Még szerencse, hogy nálunk az erős és független kis egzisztenciák sokasága által alkotott középosztály 2010 óta folyamatosan erősödik. Kövér meg Orbán párhuzamos univerzumában minden bizonnyal.

Neked ajánljuk