Most már tényleg elmentek otthonról: Orbán Viktor magyar kitüntetést visz a közép-ázsiai diktátor nejének

  • narancs.hu
  • 2016. március 4.

Villámnarancs

Atyai példaképéhez készül a miniszterelnök. Az útra elkíséri a felesége és számos samesza. De vajon találkozik-e Orbán Viktor és felesége a baltás gyilkossal is?

Pár éve mást se hallunk, mint hogy Azerbajdzsán Magyarország legjobb barátja, mert Azerbajdzsán gazdag és hatalmas, olyan gazdag és olyan hatalmas, hogy még egy gyilkosnak is megbocsátunk a kedvéért.

Azóta persze történt egy s más, főleg az, hogy ez a roppant vonzó, ám csak olajjal rendelkező partner a szakadék szélén táncol, február elején már Orbán legnagyobb ellenségétől, a Világbanktól kértek pár milliárdot.

false

 

Fotó: MTI

Mindez persze nem ronthat meg egy ilyen csodálatos barátságot, úgyhogy ne csodálkozzunk, hogy a miniszterelnök a hétvégén ilyen messzire utazik. Mi több – ahogy az MTI írja –, „vasárnap Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó koszorút helyez el a Tisztelet Fasorán, Heydar Aliyev nemzeti vezető sírjánál, majd felesége, Zarifa Aliyeva síremlékén. A kormányfő ezután Ilham Aliyev azeri elnökkel találkozik a Zogulban található elnöki palotában. A megbeszélést követően Orbán Viktor Magyar Érdemrend kitüntetést ad át Mehriban Aliyevának, a Heydar Aliyev Alapítvány elnökének, majd a látogatás utolsó programjaként Ilham Aliyev és Mehriban Aliyeva First Lady díszebédet ad a delegációnak”.

Már ez is szép önmagában, ahogy a magyar miniszterelnök a közép-ázsiai diktátor színe elé járul, s még ebéd előtt kitüntetést nyújt át a „First Ladynek”, majd jöhet a koszt. De kik lesznek ott az asztalnál? Mi van, ha Aliyev meghívja a legismertebb azeri nemzeti hőst, Ramil Safarovot, alias baltást, hiszen kevesen vannak, akik nála jobban ismernék Magyarországot. Nos, lenne egy fogadásunk.

Figyelmébe ajánljuk