Kétségbeesett közleményben igyekszik odavágni a tüntető Tanítanéknak a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2017. február 5.

Villámnarancs

A párt honlapján támad a szaktárca.

Mérges kis közleménnyel igyekszik diszkreditálni a tüntetni vonuló pedagógusokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkársága. A fidesz.hu-n nagy terjedelemben szemlézett állásfoglalás szerint, amíg a Tanítanék tüntet, addig a kormány cselekszik és talicskaszám tolja a pénzt a közoktatásba, de a tüntető szélhámosok természetesen nem az iskolai állapotok jobbításáért ágálnak az utcán, hanem nyilvánvalóan politikai okokból.

Mert az az igazság, hogy „ötödik éve tart a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus-béremelés, amelyre mintegy 265,2 milliárd forintot fordít a kormány, a pedagógusok bére átlagosan 50 százalékkal emelkedik. Megkezdődött a nevelést és oktatást segítők béremelése is, ők januártól 7-10 százalékkal több bért visznek haza”.

Meg az, hogy „A kormány 32 milliárd forintról 74 milliárd forintra emelte a gyermekétkeztetés támogatását, így a korábbi 92 ezer helyett már 318 ezer gyermek étkezik naponta háromszor ingyen, a kisgyermekek 90 százaléka kap ingyenesen étkezést, és a rászoruló gyermekek étkeztetését a szünidőkre is kiterjesztették”.

S arról sem szabad megfeledkezni, hogy „idén 455 milliárd forinttal többet fordítanak a köznevelésre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben”.

De ez semmit nem számít, nem is érdekli a tüntetőket, mert „akik vasárnap ismét utcára hívták a pedagógusokat, sorra visszautasították a párbeszédet a kormánnyal. Az elmúlt egy évben egyszer sem jöttek el a köznevelési kerekasztal üléseire, és tárgyalások helyett politikai tüntetéseket és utcai akciókat szerveznek”.

A szaktárca feltehetően a jó időtől ijedt be ennyire, de a közleményük aligha állít meg bárkit is, pusztán arról árulkodik, hogy a kormány úgy gondolja, hogy szövegeléssel, az információk ügyesnek vélt csoportosításával még mindig vissza lehet szorítani a szellemet a palackba. Érdemi lépéseket pedig eszük ágában sincs tenni: továbbra is nyilván az elégedetlen pedagógusok hibája, hogy Magyarországon huszadrangú kérdés az oktatás.

Figyelmébe ajánljuk