Jogi lépéseket tesz egy meghamisított plakát miatt a Főváros

  • narancs.hu
  • 2021. február 10.

Villámnarancs

Megölelni vagy megölni?

"Terjed itt a Facebookon egy fotó egy bizonyos plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben található, és a főváros cége helyezte ki. Szeretném tisztázni, hogy a kép egy hamisítvány" - közölte Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.

A kép a Kell az oltás! szlogen olvasható és míg az eredeti képen a szöveg alatt az áll: "Hogy újta megölelhessük egymást", addig a manipulált képen a "Hogy újra megölhessük egymást" szöveg olvasható.

 
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala
 

 "Felháborítónak tartom, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat, s velük együtt életeket tettek tönkre" - írja a főpolgármester.

Majd hozzáteszi: "A Főváros nemrégiben tájékoztatási kampányba kezdett, ahol az oltás fontosságára hívjuk fel a figyelmet szerte a városban, hiszen nagyon fontos, hogy minél többen megkapják a vakcinát, hogy utána visszatérhessünk régi életünkhöz.

A jogi lépéseket ebben az ügyben megtesszük. Az állampolgároknak egyéni felelőssége, hogy segítsék a védekezést, ezért továbbra is kérünk mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a szabályokat, és ne csináljon viccet abból, ami egyáltalán nem vicces."

 

Figyelmébe ajánljuk