Kiszivárgott egy levél az oltási tervről

  • narancs.hu
  • 2021. február 4.

Villámnarancs

Minden fekvőbeteg ellátásban részt vevő intézménynek kiküldték.

Levelet küldött az Országos Kórházi Főigazgatóság minden fekvőbeteg ellátásban részt vevő intézménynek az oltás tervezett menetéről. Eszerint 102 kórházat, 131 szakrendelőt, illetve további 5004 háziorvosi rendelőt vonnak be több lépcsőben  annak függvényében, hogy milyen mennyiségben áll rendelkezésre oltóanyag, és milyen társadalmi preferenciacsoport beoltása van soron. A levelet Dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő osztotta meg a Facebookon - írja a 24.hu. A levélben leírtak szerint az oltás két szakaszból állhat.

Mint írják, az ütemezett (Ü) szakaszban kórházanként hat oltópont kialakításával összesen 73 440 oltást képesek beadni naponta. Ez tovább növelhető a szakrendelők bevonásával, szakrendelőnként két oltópont felállításával, ami további napi 31 440 beoltottat jelentene az országban. A háziorvosi rendelők kapacitását is kihasználva még 100 080 további ember is beoltható naponta. Ebben a szakaszban napi 204 960 ember oltható be.

A tömeges (T) oltási szakaszra csak akkor kerülhet sor, ha legalább egymillió ember számára elegendő oltóanyag áll rendelkezésre. A T oltási szakaszban már kórházanként 15 oltópontot alakítanának ki, és a megnövelt munkaidővel a kórházak 183 600 embert olthatnának be naponta. A szakrendelőnként öt oltópont kialakításával ehhez további napi 78 600 új beoltott csatlakozhatna, a háziorvosi rendelők megnövelt kapacitásaival pedig még 250 200 embert lehetne beoltani. Így egyetlen nap alatt 512 400 ember lenne országosan beoltható, egy jól koordinált oltási hétvégén pedig akár 1 024 800 ember beoltása lehetséges a dokumentum szerint.

 

Így képzeli el a kormány a tömeges oltások megszervezését. Az egész járványkezelés alatt sem az Operatív Törzs sem maga...

Posted by Dr. Kunetz Zsombor MBA on Wednesday, February 3, 2021

 

 

Figyelmébe ajánljuk