Kövér László úgy csinál, mint aki nem tudja, hogy miről is beszél

  • narancs.hu
  • 2016. április 22.

Villámnarancs

Bagoly mondja verébnek: a házelnök fiatalokat igyekezett megvezetni.

Kövér László tegnap Szombathelyen, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium első támogatói estjén lépett fel, és azt ajánlotta az ifjaknak, „készüljenek fel, és álljanak készen a feladatokra, amelyek a jövőben megtalálják őket”. Ebben persze még nincs semmi különös, ám a házelnöki vizitről szóló tudósítás szerint Kövér mindezt azzal vezette fel, hogy élménybeszámolót tartott a dicső múltról. „Az én nemzedékemet a korabeli szocialista politikai rendszer le akarta szoktatni a gondolkodásról” – emlékezett vissza a régi szép időkre, majd hozzáfűzte: az akkori propagandagépezet, kultúrpolitika és oktatási rendszer mindent megtett azért, hogy Magyarországon a fiatalok a kommunista ifjúsági szervezeti kereteken kívül politikailag ne szerveződjenek meg.

Kövér László a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium támogatói díszestje előtt Veres András megyés püspökkel és Puskás Tivadar polgármesterrel

Kövér László a szombathelyi II. János Pál Katolikus Szakkollégium támogatói díszestje előtt Veres András megyés püspökkel és Puskás Tivadar polgármesterrel

Fotó: MTI/Varga György

Nos, kedves fiatalok, akkor ehhez mérten készüljetek fel és álljatok készen a jövőbeni „feladatokra”. Ne hagyjátok, hogy a rendszer le akarjon szoktatni a gondolkodásról. Már csak azért sem, mert Kövér – ha komolyan mondta, amit mondott, és nem is tűnt fel neki a nyilvánvaló párhuzam – újfent csak azt bizonyította, hogy ő és pártja ugyanebben mesterkedik.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?