Lázár János jellegzetes mosolyával az arcán fogott kezet Márki-Zay Péterrel

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 30., 10:50
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az eseményt az MTI fotósa örökítette meg.

Lázár János ellátogatott a hódmezővásárhelyi közgyűlésre kedden, hogy békét ajánljon Márki-Zay Péter polgármesternek, mi más, a város jövője, gyerekeink és unokáink érdekében. A választások utáni ellenzéki tömegtüntetések vezéralakjának enyhén szólva feszült volt a viszonya a közgyűlés fideszes többségével, és az országos politikától mára visszavonult Lázárral is üzengettek egymásnak.

Lázár ezek után mondta azt most a közgyűlésen, hogy „békére van szükség, nem békeharcra”, úgyhogy a képviselő-testület tagjai „ne háborúzzanak”, mert akinek a város az első, az képes az összefogásra. Ahogy Facebook-oldalán fogalmazott: „vásárhely first.”

Márki-Zay minden jel szerint elfogadta a békejobbot, és elmondta, számít Lázár munkájára, sőt tízperces szünetet rendelt el azért, hogy ők ketten időpontot egyeztessenek egy beszélgetésre.

Van egy olyan érzésünk, ez a kézfogás feladja a leckét a NER kremlinológusainak: Lázár mozgása és nyilatkozatai eddig is sok kérdést vetettek fel, de elemző legyen a talpán, aki ebben a helyzetben átlátja, vajon melyik politikusnak mi a hosszú távú célja itt? Ki kit használ fel, és főképp: mire? Ki mit akar megúszni, és miért?

Mindenesetre a képet idetesszük, hátha később nagy, netán történelmi jelentősége lesz, vagy esetleg csak ezzel a képpel lesz majd magyarázható egy váratlan, meglepő fordulat.

false

 

Fotó: MTI

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 30., 10:50
kommentek
3
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
kézfogás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Valakicske
  2018. május 30., szerda 19:31
  Kétsége ne legyen senkinek - különösen Márki-Zaynak ne!!!! -, hogy Lázár ki fogja csinálni. Vagy legalábbis minden alkalmat megragad rá.

  Ez az ember nem is olyan régen Márki-Zay Pétert konkrétan hazaárulónak nevezte - igaz, akkor nem egy "világvégi" kisváros ogy-i képviselője volt csupán, hanem nagyhatalmú (meg nagyarcú) miniszter. De, hogy az lett, ami, azt M-ZP-nek köszönheti.
  És Lázár, a gazdájához hasonlóan bosszúálló.
  Nem kéne bedőlni sem a hazug bazsalygásnak, sem a "tennivágyásának".
  Hazudik.
  Abban a pillanatban fogja kicsinálni a polgármestert, amikor erre alkalma nyílik- és ugyanez a vigyor fog az arcán ülni, amikor a kést belemártja...
 2. 2
  rworse
  2018. május 30., szerda 14:59
  1

  Kavarja. Hiszen a Lázár füle mögötti vaj elolvad, ha napvilágra kerül. Ennek a lázári gesztusnak, amint a cikk is jelzi, az a célja, hogy Márki-Zayt belekézfogja az omerta körébe. Mivel Márki-Zay legfőbb programpontja a "Ne lopj!" és a tolvajlások leleplezése volt, gondolom, a lázári gesztuson nem múlik semmi, hanem csak azon, hogy Márki-Zay mennyi bizonyítékot szerez megalapozott gyanúk alátámasztására - akár Lázár ellen is, sőt, főleg ellene.
 3. 1
  Cyrano
  2018. május 30., szerda 11:03
  Békejobb?
  Hát....
  Jobb lenne, ha MZP elgondolkodna, hogy "kavarja vagy nem kavarja Piszok Alfréd a málnaszőrt."

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt