Legyünk ruszkik! – Beszólt a Jobbik Orbánnak

  • narancs.hu
  • 2015. február 18.

Villámnarancs

Putyin látogatása után a Jobbik sem maradt néma. Ám míg többi ellenzéki párt azzal jött, hogy Orbán lefeküdt az oroszoknak, Vonáék keveslik a behajlást.

Mirkóczki Ádám tegnap esti sajtótájékoztatóján – miként az MTI tudósításából kiderül – a Jobbik szóvivője „kiemelte, hogy hiteltelennek, cinikusnak és hazugnak tartják Orbán Viktor azon szavait, amelyekkel kártékonynak nevezte az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankcióit. A Fidesz "hang nélkül" támogatta, támogatja ezeket a szankciókat, ezért jó lenne, ha a miniszterelnök világosan ismertetné a kormány hivatalos álláspontját – jelentette ki Mirkóczki Ádám, azt hangoztatva: úgy nem lehet kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokat ápolni vagy keleti nyitásról beszélni, hogy közben "Magyarország beáll abba a sorba, ami hermetikusan szeretné a világtól elzárni Oroszországot".

Nos, ha Orbán „hermetikusan elzár”, a Jobbik hogyan csinálná? Bekéredzkedne orosz tagköztársaságnak? Az lenne ám csak a Nagy-Magyarország: japán-magyar közös határ, bár ez aligha lesz megoldható Árpád-sávos zászlókkal, a sarló-kalapácsot viszont még ők sem tudnák beadni a szavazóiknak. Ezért valszeg beérnék egy szimpla Ukrajnának kiküldött hadüzenettel. Arra mondhatnák Orbánnal, hogy 200 ezer okuk van rá.

Figyelmébe ajánljuk