Lezsák Sándor birodalma vonzza az állami milliárdokat

  • narancs.hu
  • 2019. április 18.

Villámnarancs

Az országgyűlés alelnöke örülhet: most épp 1,6 milliárddal hízott a lakitelki beruházás.

Ahogy arról mi is írtunk, a  Lakitelki Népfőiskola, melyet Lezsák Sándor és felesége alapított, az elmúlt években több milliárd forint beruházási támogatást kapott, és az idei költségvetésben is elkülönítettek erre 10 milliárd forintot. Csak úgy dől tehát a pénz a Lakitelki Népfőiskola körüli projektekbe, ahol nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek nőnek ki a földből állami milliárdokból.

Lezsák Sándor

Lezsák Sándor

Fotó: Sióréti Gábor

És az állami milliárdok csak úgy tódulnak a Lezsák-közeli projektbe: a 444 szúrta ki, hogy a kormány most épp 1,6 milliárdos többletforrást ad a Lezsák népfőiskolája mellett épülő művelődési intézet székházára. Mint írják, Lezsáknak "még 2016-ban sikerült elintéznie, hogy a Budai Vigadóból kiköltöztetett Nemzeti Művelődési Intézet új székháza a lakitelki népfőiskolája mellett épülhessen fel, és az intézményt szintén az ő alapítványa működteti majd."

Lapunk már 2016-ban  felfigyelt a lakiteleki projektekre; 3 éve személyesen Lezsák Sándor kalauzolta munkatársainkat a népfőiskola területén.

Ami jár, az jár - Állami milliárdokból épül Lezsák Sándor birodalma

Tizenkétmilliárd forintot költ az állam a Lezsák Sándor és felesége alapította Lakitelek Népfőiskolára, ahová sok más mellett szállodát, strandot, lovardát, sportcsarnokot és egy múzeumot is építenek - utóbbit a tiltott pálinkafőző eszközöknek. A népfőiskola veszi át a Nemzeti Művelődési Intézet feladatait is.

Figyelmébe ajánljuk