Már csak néhányat kell aludnia Orbánnak, hogy Trumppal kezet rázhasson

  • narancs.hu
  • 2019. május 2.

Villámnarancs

Beteljesül a miniszterelnök álma: jön, jön, jön az Orbán-Trump találka.

A Direkt36 úgy értesült, hogy "előrehaladott egyeztetés alatt áll a magyar miniszterelnök washingtoni találkozója Donald Trump amerikai elnökkel".

false

Az oldal egy magas rangú magyar tisztviselőtől úgy tudja, valamikor május folyamán kerülhet sor a nagy találkozóra, egy washingtoni forrás viszont már azt is tudni véli, hogy május 13 lesz a nagy nap, amikor  - ezt már mi jegyezzük meg -, Orbán Viktor régóta dédelgetett álma megvalósul.

Orbánnal eddig cudarul bánt a Fehér Ház, hivatalban lévő amerikai elnökkel a magyar miniszterelnök utoljára akkor találkozott Washingtonban, amikor George Bush benézett az akkori alelnökkel, Dick Cheney-vel folytatott megbeszélésére.

Orbán ajándékkal is készül a találkára, amely, ha összejön, remek alkalomnak ígérkezik, hogy a NER vezére bejelentse; drága pénzen amerikai fegyvereket vásárolunk (mármint a magyar kormány).

Frissítés!

Szijjártó Péter külügyminiszter megerősítette az Origónak, hogy Donald Trump amerikai elnök munkalátogatásra hívta meg Orbán Viktort május 13-ra Washingtonba.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.