Megbecsülés helyett olcsó demagógiával, ígérgetéssel kampányol anyák napján is a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2015. május 3.

Villámnarancs

Ígérgetés, hülyítés, igazi tisztelet helyett. Kedves anyukák, pénz áll a házhoz. Bocs, de csak jövőre. Igaz, hogy jövőre is csak virtuális pénz lesz, de az is pénz, nemde?

Az nyilván elképzelhetetlen a valakik ellen örökké harcban álló kormánypárt megfelelő szerveinél, hogy egy-egy jeles nap alkalmából leálljanak a folyamatos választási kampánnyal, mondjuk úgy, hogy anyák napján legalább az anyákat (így, en bloc) nem akarják hülyére venni. Nőnapon nem alázunk nőket, építők napján pedig kifizetjük az alvállalkozókat – mesebeszéd.

Ehelyett az áll a Fidesz „ünnepi” közleményében, hogy:
„Tovább csökkennek az édesanyák terhei, a Kormány minden eszközzel igyekszik segíteni őket. 2016-tól a személyi jövedelemadó csökkentése mellett a kétgyermekesek családi adókedvezménye tovább nő és három év alatt fokozatosan megduplázódik. 2016-ban a két gyermeket nevelő átlagkeresetű szülőknél havonta mintegy 9500 forinttal marad több.”

Ezek tényleg nem viccelnek, megmondják előre, filléres pontossággal. Kilencezer-öt, tessék előre örülni neki! Jövőre és marad, érti, kedves anyuka!

false

 

S ha ez nem lenne elég, akkor ezermilliárd meg az apró, már csak elég lesz a feneketlen béléseteknek: „A bankok elszámoltatásának köszönhetően pedig további 1100 milliárd forintos teher kerül le az eladósodott családok válláról.”

Ennyit anyánkról – a Fidesz közleménye szerint. Nos, ennél nyilvánvalóan az is különb lenne, ha vennének egy szálat a legolcsóbb virágból, elmorognák az ilyenkor szokásos formaszöveget, s utána legalább erre az egy napra csendben maradnának.

Figyelmébe ajánljuk

Ellopták a hőgyészi kastély fölül a tetőt

Az egykor Ghaith Pharaonhoz tartozó kastély tetején jelenleg befolyik a víz, miután valakik lelopták a tetőről a rézborításokat. A kastély céges tulajdon, a kézbesítési megbízott elérhetetlen, az önkormányzat csak annyit tehet, hogy közpénzen fóliát tetet fel a további állagromlás megelőzésére, de ez nem feladatuk.