Mészáros Lőrinc a második leggazdagabb magyar, de talán nem sokáig

  • narancs.hu
  • 2018.05.10 11:29

Villámnarancs

A Napi.hu ismét elkészítette a 100 leggazdagabb és a 100 legbefolyásosabb magyar listáját, és az eredmények – ismerve a hazai viszonyokat – aligha meglepőek.

Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI – Földi Imre

Mészáros Lőrincnek még egy kicsit gazdagodnia kell, hogy második helyéről beérje Csányi Sándort, de ha ilyen tempóban folytatja a gyarapodást – egy év alatt potom 160 milliárd forinttal lett vastagabb –, jövőre könnyűszerrel letaszíthatja a trónról az OTP urát. Csányinak most 320 milliárdja van, Mészárosnak 280. A harmadik hely a tavasszal elhunyt Demján Sándor örököseié – becsült vagyonuk 260 milliárd.

Simicska Lajos a maga 77 milliárdjával nem került a top 10-be, de a lista új szereplői között van (a 31. helyen áll) Schmidt Mária és családja, az ő becsült vagyonuk 38 milliárd forint.

A legbefolyásosabb magyarok listáján (1. Orbán, 2. Csányi, 3. Mészáros) Mészáros 3. helye mellett az egyedüli újdonság – bár a hazai családi viszonyok ismeretében annyira mégsem az –, hogy Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó és lányuk, Orbán Ráhel is felkerült a listára.

Neked ajánljuk

Elveszve az éjszakában

  • Bacsadi Zsófia

Igen szerencsétlenül végződik egy kis színházi társulat éjszakája, amikor a takarítónő hamarabb hazamegy, és magával viszi az öltöző kulcsát.

Tuti Tati

Hatalmas a tülekedés Wes Anderson új filmjében, a korábbiaknál is nagyobb, pedig már A Grand Budapest Hotelben is annyi volt a sztár, a szín, a szimmetria – ó, az a híres andersoni szimmetria és keretezés! –, hogy alig látszott ki a sztori.

Elég ez?

  • Puskás Panni

A Kabarét az 1976-os magyar bemutatója (Ódry Színpad) óta közel negyvenszer mutatták be a hazai színházak. És vannak rendezők, ilyen az ősbemutatót jegyző Szinetár Miklós, de Alföldi Róbert és Bozsik Yvette is, akiket az anyag nem hagy nyugodni, és többször is színpadra állítják.

Újrarendezés

  • Erdei Krisztina

Az idei Fotóhónapról néhány hete még alig volt elérhető információ. A kivételt épp a ki­emelt eseményről, a kanadai Margaret Watkins kiállításáról szóló hír jelentette.

Hamis minden ízében

  • A szerk.

Október 23-án elfogtunk egy marslakót, körbeálltuk, és megkérdeztük tőle, mi jó honfiak: no, szemüveges barátunk (kicsinyded, szemüveges ürge volt, mondhatni nyüzüge), mit ünneplünk mi itt ma ilyen nagy sokadalomban?

0:1

  • A szerk.

Múlt pénteken a Kúria elkaszálta a kormány legújabb propagandamutatványának, a „gyermekvédelmi népszavazásnak” az egyik kérdését, azt, amelyik arról kérdezte volna az ország polgárait, támogatják-e, hogy „kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nem­átalakító kezelések”.

Sokan, mégis kevesen

  • Lannert Judit

A két pedagógus-szakszervezet négy pontban foglalta össze a napokban legfőbb követeléseit, ezek közt szerepel a pedagógusok bérének emelése és a munkaterheinek csökkentése is.

Postatiszta nemzeti vagyon

Pár hete derült ki, hogy az állam 42 milliárd forintért vette át a Bélyegmúzeumot a Magyar Postától. Arról nem esett szó, hogy miért ennyiért és miért most, de arról sem, hogy a valóságban mi is az a Bélyegmúzeum, és milyen értéket képvisel.

„Az államnak van életvédelmi kötelezettsége”

  • Bányai György
Vajon bíróság elé citálható-e az állam akkor, ha nem tesz semmit a járvány megfékezése érdekében? Vagy ha épp túlzott agilisságával, lezárásaival és tiltásaival okoz elkerülhető károkat? És ki lehet a felperes? Maga az állampolgár? Vagy egy másik állam?

Lépegetve, lopakodva

  • Molnár Róbert

Szlovákia csendben elviselte, hogy hosszú éveken át támogatások érkezzenek Magyarországról az országba különféle csatornákon, ám a magyar állam nagyszabású termőföldvásárlási terveit már nem hagyták szó nélkül.

„Véletlenül rátalálnak”

Operatőrből lett filmrendező, de amikor elhagyta Ceaușescu Romániáját, mindent újra kellett kezdenie. Ausztráliába települve oktatóként folytatta, most pedig új filmmel jelentkezett: az Éjjeli őrjáratot a héten mutatják be a mozik.