Mészáros Lőrinc a második leggazdagabb magyar, de talán nem sokáig

  • narancs.hu
  • 2018. május 10.

Villámnarancs

A Napi.hu ismét elkészítette a 100 leggazdagabb és a 100 legbefolyásosabb magyar listáját, és az eredmények – ismerve a hazai viszonyokat – aligha meglepőek.

Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI – Földi Imre

Mészáros Lőrincnek még egy kicsit gazdagodnia kell, hogy második helyéről beérje Csányi Sándort, de ha ilyen tempóban folytatja a gyarapodást – egy év alatt potom 160 milliárd forinttal lett vastagabb –, jövőre könnyűszerrel letaszíthatja a trónról az OTP urát. Csányinak most 320 milliárdja van, Mészárosnak 280. A harmadik hely a tavasszal elhunyt Demján Sándor örököseié – becsült vagyonuk 260 milliárd.

Simicska Lajos a maga 77 milliárdjával nem került a top 10-be, de a lista új szereplői között van (a 31. helyen áll) Schmidt Mária és családja, az ő becsült vagyonuk 38 milliárd forint.

A legbefolyásosabb magyarok listáján (1. Orbán, 2. Csányi, 3. Mészáros) Mészáros 3. helye mellett az egyedüli újdonság – bár a hazai családi viszonyok ismeretében annyira mégsem az –, hogy Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó és lányuk, Orbán Ráhel is felkerült a listára.

Figyelmébe ajánljuk