Mészáros Lőrinc lánya is szuperképességekkel bír?

  • narancs.hu
  • 2019. július 25.

Villámnarancs

Vagy valami nem stimmel az iratokban.

Az, hogy Mészáros Lőrinc szuperképességekkel bír, eddig is köztudott volt, a felcsúti gázszerelő mesébe illő üzleti felemelkedése máshogy nem is lehetett volna lehetséges. Ám most kiderült, nem ő az egyedüli a Mészáros-klánban, aki emberfeletti tulajdonságokkal büszkélkedhet - az üzleti zseni idősebb lányáról, Mészáros Beatrixról is hasonlók derültek ki.

A G7 ugyanis áttekintette, hogyan is telt - a cégbírósághoz leadott hivatalos dokumentumok szerint - Beatrix május 30-i, közgyűlésekkel teli napja, és meglepő jelenségre bukkantak. Ezen a napon a dokumentumok szerint Mészáros Beatrix 11 órakor az Andrássy úton, fél órával később pedig Újpesten tette tiszteletét közgyűlési kötelezettségeinek eleget téve. Újabb fél óra elteltével viszont már ő nyitotta meg "a családi cégbirodalom herceghalomi központjában a csoport egyik vezető vállalatának taggyűlését" - írja a portál.

Apja lánya: Lőrinc mellett Beatrix

Apja lánya: Lőrinc mellett Beatrix

Fotó: MTI

A G7 arra jutott, hogy Mészáros Beatrix az emberiség által ismert hagyományos közlekedési módokon biztosan nem tehette meg időben a közgyűlések közti távolságokat.

Az egyik lehetséges forgatókönyv szerint Mészáros Beatrix, akárcsak az édesapja, szuperképességekkel rendelkezik, ám esetünkben egy másik verzió tűnik reálisabbnak, magyarán a jegyzőkönyvekben szereplő időpontok nem valósak.

Mészárosék magyarázata szerint a feltüntetett kezdési időpontok csak tájékoztató jellegűek, a dokumentumokban a hivatalos tervezett kezdési időpont szerepelnek, ezek amúgy is csupán tájékoztató jellegűek. A G7-nek nyilatkozó gazdasági jogász szerint "azért nem lehet érvényteleníteni egy okiratot, mert abban az szerepel, hogy valaki ott volt egy eseményen, holott nem is", mert a büntetőeljárásokkal ellentétben a polgári eljárásjogban nincs állami igény az igazságra.

Figyelmébe ajánljuk