Müller Cecília megpróbálta visszahívni hírhedt "Nincs erre jobb szövegünk?" e-mailjét

  • narancs.hu
  • 2021.02.11 12:47

Villámnarancs

Nem sikerült, de azért próbálkoztak.

"Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette, hogy lebuktatta magát a nekem küldött e-maillel. 11 perccel a „Nincs erre jobb szövegünk?” levél elküldése után megpróbálta visszahívni az elküldött mailt. Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit . Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást" - írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Mint arról mi is beszámoltunk, véletlenül Hadházy is címzettje volt annak a Müller Cecília által írt levélnek, amelyben a tisztifőorvos felhívja kollégái figyelmét, hogy nem jó indokkal utasították el a képviselő adatkérését. Hadházy eredetileg azért kereste fel a Nemzeti Népegészségügyi Központot, mert látni szerette volna egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációját. Müllerék a válaszukban arról tájékoztatták 14 nap után, hogy a válaszadási határidő 45 napra módosult, a kérés teljesítése ugyanis „veszélyeztetné a járványügyi védekezést”. Hadházy parlamenti e-mail-címére ezután egy újabb levél is érkezett Müllertől. Ezt a tiszti főorvos a kollégáinak írta, és az volt benne olvasható:

Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni?

Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő hivatali visszaélés miatt feljelentést tett Müllet Cecília ellen.

Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette,...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, February 10, 2021

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.