Müller Cecília megpróbálta visszahívni hírhedt "Nincs erre jobb szövegünk?" e-mailjét

  • narancs.hu
  • 2021. február 11.

Villámnarancs

Nem sikerült, de azért próbálkoztak.

"Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette, hogy lebuktatta magát a nekem küldött e-maillel. 11 perccel a „Nincs erre jobb szövegünk?” levél elküldése után megpróbálta visszahívni az elküldött mailt. Ez állítólag a parlamenti levelező rendszerben akkor sikerülhetett volna neki, ha nem nyitom meg azonnal az eredetit . Így azonban elkésett a dologgal és csak egy automata üzenet mutatja meg, hogy próbálkozott megúszni a lebukást" - írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Mint arról mi is beszámoltunk, véletlenül Hadházy is címzettje volt annak a Müller Cecília által írt levélnek, amelyben a tisztifőorvos felhívja kollégái figyelmét, hogy nem jó indokkal utasították el a képviselő adatkérését. Hadházy eredetileg azért kereste fel a Nemzeti Népegészségügyi Központot, mert látni szerette volna egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációját. Müllerék a válaszukban arról tájékoztatták 14 nap után, hogy a válaszadási határidő 45 napra módosult, a kérés teljesítése ugyanis „veszélyeztetné a járványügyi védekezést”. Hadházy parlamenti e-mail-címére ezután egy újabb levél is érkezett Müllertől. Ezt a tiszti főorvos a kollégáinak írta, és az volt benne olvasható:

Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni?

Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő hivatali visszaélés miatt feljelentést tett Müllet Cecília ellen.

Csak ma vettem észre egy újabb üzenetet Müller Cecíliától. Eszerint ő vagy egy munkatársa viszonylag gyorsan észrevette,...

Posted by Hadházy Ákos on Wednesday, February 10, 2021

Figyelmébe ajánljuk