Népszava: Hadházy is lemondott, komoly gondok Márki-Zay mozgalmában

  • narancs.hu
  • 2019. július 4.

Villámnarancs

Távozó elnökségi tagok, átláthatatlan gazdálkodás.

Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról - tudta meg a Népszava. A lap megjegyzi, a héttagú vezetésből Hadházy előtt Ábrahám Júlia is távozott, és információik szerint más vezetőségi tagok is a lemondást fontolgatják.

false

 

Fotó: Sióréti Gábor

A lap forrásai arról számoltak be, hogy az elnökségi üléseknek immár semmi értelme, mert olyan mély személyi ellentétek alakultak ki a vezetők között.

"Az a baj, hogy ez a mozgalom elvileg politikamentes lenne, a pártok, az ideológiai törésvonalak fölött szeretne lebegni, Márki-Zay Péter mégis sorra teszi az ideológiai, erősen jobboldali kijelentéseket. Ezt is lehet persze, de akkor ne várja el, hogy a baloldali pártok támogassák, akkor alapítson egy politikai mozgalmat" – jellemezte a helyzetet a Népszava egyik forrása.

A lap azt írja, Barta László operatív igazgató munkájával szemben is felmerültek kifogások, de Márki-Zay kitart mellette, miközben Barta például megtagadta az egyik elnökségi tagtól, hogy megnézze az egyesület bankszámlakivonatát.

Figyelmébe ajánljuk