Orbán totál bepörgött a horvátok sikerétől, vérivásra buzdítja a magyar focistákat

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 16., 09:40
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Orbán lelkes.

Magyarország miniszterelnökét teljesen lázba hozta a horvátok döntőbe jutása, gyorsan le is vezette belőle, hogy a magyarok futballban nem is olyan sokára, pár év múlva vissza fognak kerülni az őket megillető helyre, sőt a horvátok menetelése igazából az első jel, és azt mutatja, hogy a kis országok megfordíthatják akár a világtörténelmet is.

Mielőtt Orbán Csányi Sándorral karöltve beugrott Putyinhoz, gyorsan a szállodába rendelte egyik kedvenc újságíróját, Szöllősi Györgyöt egy igazi férfias beszélgetésre, aminek eredménye kedvenc újságjának virtuális hasábjain olvasható tegnap délután óta.

Szemezgessünk!

Már az is szép, hogy Orbán a NATO-csúcson azt tapasztalta, hogy „egész Közép-Európa a horvátok mögött van”, de hát ez csak a bemelegítés, a mi miniszterelnökünk tud ennél jobbat is.

Szerinte a horvát foci valahogy hasonló a magyar focihoz, sőt a kettő valahol mélyen egylényegű: „szomszédként összeköt bennünket a közös történelem, a közös futballmúlt”, és hát ugyan „nagy a lemaradásunk”, de „nem mozgunk más dimenzióban, senki nem tud olyan okot, olyan érvet mondani, ami lehetetlenné tenné, hogy a magyar futball utolérje a horvátot”.

Vagyis már a magyar futballsiker is az ajtón kopogtat, persze Orbán áldozatos munkájának hála – merész következtetés ez, mondjuk úgy, már pusztán logikailag is, amellett, hogy tartalmilag teljes baromság. De hát az ilyenek miatt szeretik a miniszterelnököt, akik szeretik, nem?

Nézzük a kifejtést:

„Amióta 2006-ban az MTK akadémiája után másodikként megalapítottam a Puskás Akadémiát, sok keserűség, csalódás ért, de akkor is úgy gondoltam, húsz évet rá kell szánnunk arra, hogy visszakerüljünk a futballban minket megillető helyre. Ilyen lelkesítő esemény viszont kevés történt azóta, mint a horvátok döntőbe jutása, ami bizonyítja, hogy a pénz nem minden. Nagyon lelkes vagyok.”

Igen, nehéz elhinni ezt, de ő mindig is tudta. Már 2006-ban is tudta. Eleve 20 évvel számolt. És most, 2018-ban, 12 évvel később, a vb-n, ráadásul majdnem egy időben a NATO-csúccsal, itt az első jel. Most már mindenki láthatja lassan: ELKEZDŐDÖTT.

A következő lépés addig is: felfejleszteni a magyar klubfocit. Mi sem egyszerűbb ennél, ezt Orbán csak tudja. Már csak ez hiányzik, hogy a jóslat beteljesüljön, hangzik is a parancs rögtön: „a Ferencvárosnak ott kellene lenni mindig a legjobbak között és lehetőleg még egy klubnak.” Úgyhogy a kupavisszavágók előtt a „kitűnő meccset” játszó Fradin kívül a többiek „igyanak vért a visszavágók előtt” – szól az orbáni jó tanács.

A bölcs vezérnek van egy tanácsa a horvátoknak is. Úgy lehetnek világbajnokok, „ha nem kis csapatként akarnak bravúrt elérni, hanem elhiszik magukról, hogy bár kevesebben vannak, semmivel sem kisebb nemzet az övék”.

És akkor megfordíthatják a történelmet.

A döntő másnapján jegyezzük meg: a végeredményről vajon megkérdezi az NSO Orbánt? Hát mi lesz így a történelem új mederbe terelésével?

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 16., 09:40
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Dzsaszti
  2018. július 17., kedd 18:07
  "Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer" Na mármost, ha vért kell inni, akkor a fiúk vámpírok. De a vámpírok, mint tudjuk, kurva gyorsan mozognak! Tehát ez jó. Azt még meg kell oldani, hogy ne csak esti meccsen tudjanak játszani. Viszont van remény, mert a Penge filmekből tudjuk, hogy van valami csodasz(a)er amitől nappal is mozoghatnak a vámpírok!
  Hej Drakul, ha te magyar lettél volna! Ott lenne a helyed a Nagy KK-Európai csapatban!
 2. 6
  harcolj
  2018. július 16., hétfő 20:36
  Minden magyar focistába fél méter véreshurkát! Alulról. Úgy fognak szaladni tőle mint a csutivasút .
 3. 5
  tiszapolgári
  2018. július 16., hétfő 19:23
  „visszakerüljünk a futballban minket megillető helyre”

  Ez az, ami a futballban abszolút nem számít. Nincs olyan, hogy „minket megillető hely”. Vagy több gólt rúg a csapat, mint az ellenfél, és akkor nyer, vagy kevesebbet, és akkor kikap, de a hatvan-hetven évvel ezelőtti érdemek ma kurvára nem hatnak meg senkit.
  Brazília, Argentína, Németország valódi futball-nagyhatalom, most mégis korán kiesett. Olaszország, Hollandia ki sem jutott. Pedig a játékosaik sztárcsapatok húzóemberei.
  Ugyan kik volnának azok a magyar futballisták, akik a „minket megillető helyre” repítenék a válogatottat? A fiúk legtöbbjének nemcsak futballkultúrája, hanem nemzetközi rutinja, tapasztalata sincs, de ez a kótyagos Háry János már most érmet aggatna a nyakukba.
 4. 4
  naki
  2018. július 16., hétfő 19:08
  Hogyan heveri ki a tolvajkúrmány futtatója, hogy "a kutyájának a kölyke" nem nyert? A kérdés érdektelen, mint maga a nem körözött köztörvényes.
 5. 3
  rworse
  2018. július 16., hétfő 13:56
  Az nso-nál tudják, hogy sok munkát adna a moderátoroknak, ezért az Orbán-interjút nem is merik kommentelhetővé tenni.
 6. 2
  2018. július 16., hétfő 11:15
  Megy az elefánt, és barátja, a kisegér át a lánchídon.
  -ugye hogy dübörgünk-mondja a kisegér :-)
 7. 1
  Motyó
  2018. július 16., hétfő 11:02
  ez a miniszterelnök elmebeteg, a valóságérzéke teljesen cserben hagyta. Nézze meg, hogy a horváth válogatott játékosai milyen klubokban játszanak, és a magyar válogatott játékosai milyen klubokban játszanak. Akik 2010-ben 8 évesek voltak, most a U-16 körül, akik meg 10 évesek voltak azok az U-18 körül lebzselnek. És milyen eredményei vannak ennek a két válogatottnak?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk