Rezsi Szilárd, a poéngyáros elsütötte a paksi atomfertőzött nyúlról szóló viccet

  • narancs.hu
  • 2017. március 23.

Villámnarancs

Olyan interjút adott a rezsibiztos, hogy a fal adja a másikat.

Interjút adott a friss 168 Órának Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, aki láthatólag továbbra is kitart azon meggyőződése mellett, hogy a menekültek számára jó, ha konténerekben lakhatnak: „Én kilenc négyzetméteren nőttem fel, szívesen laktam volna egy ilyenben, a szüleim is elfogadták volna” – mondta a lapnak. Szerinte a világon

„liberális diktatúra” van, de Orbán Viktor a „valódi valóságról” beszél.

Ám a rezsibiztos szerint így is nagyon nagy a baj: „Az egész liberális világ diktatúrába fordult.” Sőt még a brüsszeliek is ki akarják terjeszteni a hatalmukat. Arra a felvetésre, hogy a kormány folyamatosan ellenségeket gyárt, Németh azt mondta: „Ugyan! Nem ellenséget keresünk, hanem megmutatjuk a valódi valóságot. Ez a Soros nevű ördög nem a falra van festve, hanem itt él velünk a hétköznapokban.” Még a végén kiderül, hogy Soros Németh Szilárd szomszédja.

false

 

Fotó: MTI/Kovács Attila


Amikor az interjúban előjön a paksi bővítés, a rezsibiztos egy viccel válaszol, amit a fia mesélt neki:

– Hogy hívják az atomfertőzött nyulat?

– Paksifüles!

Ám még mielőtt a nagy nevetéstől kiköpnénk a tüdőnket, érdemes megfigyelni, mennyire félvállról veszi a párt alelnöke az orosz befolyást, a putyini lobbitevékenységet. „Ugyan már! Magyarország jövője akkor biztosított, ha minden nagyhatalommal jóban vagyunk, méghozzá a saját érdekeinket szem előtt tartva. Egyensúlyozó szerep a miénk. Ezt hívják diplomáciá­­nak. Nem mindig nagy, romantikus győzelmekre van szükség” – mondja arra a felvetésre, hogy akár az orosz maffia is teret nyerhet Magyarországon.

Figyelmébe ajánljuk