Százmilliós kártérítést követel Szőcs Géza az Indextől

  • narancs.hu
  • 2015. november 12.

Villámnarancs

Interjút adott a milánói világkiállítás kormánybiztosa a Heti Válasznak, aki nemcsak beperelte az Indexet, de „százmilliós kártérítést” is követel tőlük.

Pedig azt még Szőcs Géza is elismeri, hogy nem is az Indexszel, hanem annak az egyik munkatársával, „egy rögeszmés emberrel” van baja, aki – idézzük – „fél évtizede nem képes magához térni abból a sokkból, hogy megjelent egy közszereplő, aki a saját értékrendje szerint mer dönteni arról, mely festők jussanak külföldi kiállításon való részvételi lehetőséghez”.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Nos, ha jól vesszük ki, ez a közszereplő volna maga Szőcs Géza.

Vagy mégsem?

Mert amikor az újságíró erre azt kérdi tőle, akkor hogy is áll a dolog Nógrádi György biztonságpolitikai celeb kedves nejével, Nógrádi Kiss Magdolnával, aki vélhetően Szőcsnek köszönhetően, a varesei kolostorban mutathatta be halhatatlan műveit, rögvest árnyalja pár mondattal korábbi nyilatkozatát. „Tagadom, hogy bárkit megilletne az értékrend-megállapítás monopóliuma (…) a festők legtöbbjét szakmai szervezetek javasolták, én csak elfogadtam őket – vagy nem.”

Kár, hogy az nem derül ki a cikkből, mely szakmai szervezet zseniális ötlete volt Nógrádiné kiállítása, illetőleg, hogy azt Szőcs miért fogadta el. És akit meg nem, azt – kivált Nógrádi asszony műveinek tükrében – miért nem?

Figyelmébe ajánljuk