Szijjártó két jó hírt és néhány nem jót közölt koronavírus-ügyben

  • narancs.hu
  • 2020. március 12.

Villámnarancs

Van magyar gyógyult külföldön. És három új fertőzött Magyarországon.

"A korábban Németországban karanténintézkedés alá vont jogászhallgató hölgy elhagyhatta a karantént és jó hír az is, hogy a korábban Japánban már hosszú hetekre karanténintézkedések alá vont három magyar állampolgár is tegnap, illetve a mai napon szintén elhagyhatja a karantént.

Vannak újabb eseteink is, egy magyar állampolgár Vietnámban került karanténba, tekintettel arra, hogy egy fertőzött személlyel utazott együtt egy repülőgépen. Az Oaklandben kikötött óceánjáró hajó fedélzetén két magyar állampolgár van, természetesen velük is felvettük a kapcsolatot, mint ahogyan négy magyar állampolgár tartózkodik egy olyan Maldív-szigeteki üdülőkomplexumban, melyet a helyi hatóságok vontak karanténintézkedés alá.

Minden karanténintézkedés alá vont magyar állampolgárral külföldön természetesen haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot, tartjuk is a kapcsolatot és segítünk is nekik, amiben a szabályok engedik." - mondta el Szijjártó ma reggel.

false

 

Fotó: MTI - Bruzák Noémi

Szijjártó helyzetjelentése óta a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint újabb 3 személynél diagnosztizáltak új koronavírus-fertőzést, így 16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma. Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést

Figyelmébe ajánljuk