Ünnepi aktus Párizsban – Hende és a csókos asszony

  • narancs.hu
  • 2015. március 17.

Villámnarancs

Hende Csaba szerelme beteljesült. A nyomok Párizsba vezetnek.

Ha híres ember esik szerelembe, akkor a bulvársajtónak kell a tettek mezejére lépni. Nem csoda hát, hogy a Blikk ment Hende Csaba után Párizsba, ahol a honvédelmi miniszter még 2011 októberében töltött el két – vélhetően – feledhetetlen éjszakát. Igaz, ő azzal jön, hogy október 23-át ünnepelte a fény városában, ám mit ad isten, épp ekkor volt titkárnőjének, Szajlai Mónikának is a születésnapja, aki volt szíves elkísérni a miniszter urat az ünnepi aktusra – ez a dolog persze csak véletlen egybeesés –, és ugyanakkora szállodaszámlát csinálni, mint Hende. A Blikk szerint mindez 468 ezer forintba fájt nekünk, adófizetőknek, de ezen csak az háborodhat fel, aki nem hallott a szerelem mindent elsöprő erejéről!

false

 

Merthogy azóta történt egy s más a Hende családban. A miniszter elvált, új élettársa Szajlai Mónika, aki már nincs a minisztériumban, viszont roppant tehetségéről árulkodik, hogy a Blikk szerint „két állami cégnél is vezető beosztásban dolgozik, a jegybankhoz tartozó Állami Pénzverő Zrt.-nél és a Diósgyőri Papírgyár Zrt.-nél, utóbbinál igazgatósági tagnak nevezték ki”. Kár, hiszen az lenne csak az igazi, ha Hende Csaba és Szajlai Mónika családi vállalkozásban védené a hont. Ám ilyesmire gondolni sem illik, és különben sem szabad összekeverni a hivatást a magánélettel. De így van rendjén, és pont ezért biztosak lehetünk abban, hogy Hende legközelebbi párizsi társasutazására hivatalos útjára nem az élettársát, hanem újdonsült titkárnőjét viszi majd el a mi pénzükből.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.