Unortodox családtámogatási rendszer

  • narancs.hu
  • 2016. április 28.

Villámnarancs

Egyszerre gyarapszik a Matolcsy család, a Mészáros család, az Orbán család. Ki állíthatná meg őket?

A Matolcsy unokatestvérének érdekeltségébe tartozó vs.hu közismerten félmilliárdnál is többet kapott, az unokatestvér felesége pedig egyenesen az egyik alapítvány igazgatója lett. A Matolcsy felesége által vezetett Balatonakarattyán a jegybanki alapítványok 860 millióért vettek gyermeküdülőt, a település művelődésszervezőjének fiát (!) pedig kinevezték az egyik alapítvány igazgatójának. Két alapítvány kuratóriumában is tisztséget vállaló, szintén Balatonakarattyához kötődő úriember pedig így vallott a családhoz fűződő viszonyáról: „A Matolcsy családot, így Matolcsy Gyöngyit is régóta ismerem. Családjainkat többgenerá­ciós barátság köti össze.”

A legtöbb pénzt az alapítványoktól egy olyan cég nyerte, amelyet egy Mészáros Lőrinc leendő vejeként emlegetett bölcsész fiatalember vezet. Nekik segít be az egyik építkezésbe Orbán Viktor vejének volt cége.

Igen, mindez a sok pozíció és megrendelés a törvény erejével is eltitkolni próbált jegybanki pénzekből sikeredett a b. családoknak. A mi pénzünkből.

Sokan követelték, hogy az ügyészség kezdjen el vizsgálódni. Nos, az ügyészség vezetője Polt Péter, és nem találnák ki, de a felesége az egyik jegybanki alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, egy másiknak pedig tagja. Vagyis Matolcsyék családi alapítványaitól kapja a pénzét.

Polt Péter és Polt-Palásthy Marianna

Polt Péter és Polt-Palásthy Marianna

Fotó: Németh Dániel

Mikor a parlamentben erről kérdezték, Polt azt felelte: „Ön azt állítja, hogy valaki, jelesül az én feleségem, bűncselekményt követett el. Én azt gondolom, hogy még eljárás sincsen.”

Bizony, és nem is lesz eljárás, amíg Polt Péter a főügyész.

Matolcsyt nemrég lincseléstől féltette Hadházy Ákos LMP-s politikus. Mi a magunk részéről Polt Péterért is kezdünk aggódni.

Figyelmébe ajánljuk