Vírushelyzet: Orbánék szombat délután döntenek Budapestről

  • narancs.hu
  • 2020. május 15.

Villámnarancs

A miniszterelnök fut még egy kört kormányon kívüli szakemberekkel – utána döntenek a főváros sorsáról.

Orbán Viktor szokásos pénteki, Kossuth Rádióbeli nyilatkozatában beszélt a budapesti korlátozásokról és az örömtüzekről:

"Most már többen gyógyulnak meg, mint ahányan megbetegednek, vagyis a fertőzöttek száma csökken, vannak országok, ahol ilyenkor már örömtüzeket gyújtanak. Az élet újraindításának a feltételei megvannak, de a védekezést nem hagyhatjuk abba. A védekezést térben tagolnunk kell, két héttel ezelőtt vidéken már enyhíteni tudtunk a korlátozásokon, most úgy látjuk, hogy Pest megye is a vidék sorsára juthat. A nagy kérdés az Budapest.”

„Kétségkívül a fertőzések számának alakulása azt mutatja, hogy az élet újraindításának a feltételei Budapesten is megvannak,csak mindannyiunknak felelősen kell viselkednünk és bizonyos dolgokat be kell tartanunk. Úgy látom, hogy most már nem az otthonmaradás a felelős viselkedés, hanem a védőtávolság megtartása és a tömegközlekedési eszközökön és a vendéglátóipari helyeken az arc eltakarása illetve a maszk viselése. Ha ez sikerül, akkor Budapesten sem lesz baj."

"Az Operatív Törzs véleményét ismerem, a polgármester urak és asszonyok véleményét is megismerhettem, szombat délután még szeretnék futni egy kört a kormányon kívüli szakemberekkel."

"Szombat délelőttre hívtam meg azokat a tanácsadókat, szakembereket, virológusokat, orvosokat, professzorokat, akiknek a véleményét még mankóként szeretném használni. Ők szombat reggel jönnek hozzám. A véleményüket utána megismertetem az Operatív Törzzsel és ez azt jelenti, hogy szombat kora délután születik majd döntés” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Figyelmébe ajánljuk