A Margitszigeti Színház lemondta a putyinista Valentina Lisitsa ukrán zongoraművész fellépését

  • narancs.hu
  • 2022. május 18.

Zene

A művész az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban május 9-én koncertet adott, fellépésével egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját.

A Margitszigeti Színház vezetése Ljubov Nepop magyarországi ukrán nagykövetasszony tájékoztató leveléből értesült Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő megdöbbentő megnyilvánulásáról, miszerint a művész az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban 2022. május 9-én koncertet adott. Fellépésével Lisitsa, a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját.

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő álláspontját, egyet értve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos álláspontjával, mely minden tekintetben elítéli Oroszország – rengeteg civil áldozattal járó – Ukrajna elleni háborús agresszióját. A Margitszigeti Színház mély együttérzését fejezi ki az Ukrajnát sújtó háború borzalmai miatt.

Ezért a színház Valentina Lisitsa 2022. június 3-ai margitszigeti koncertfellépését a mai napon lemondta és a managementjével kötött szerződéstől eláll.

(MTI)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk