dvd - A KEZDET KEZDETE

  • - ts -
  • 2010. február 4.

Zene

Az ember korai, hovatovább első - logikusan bőrbe kötött - kiadásán röhögni hálás dolog, avval a könnyen beemelhető illúzióval kecsegtet, hogy lám, ha régen ennyire hülyék, idétlenek és szerencsétlenek voltunk, akkor most már okosak, ügyesek és szépek biztosan, ördögök az ágyban. Kedvencem e tekintetben a Folytassa, Cleo! sötét germán rabszolgája, aki először héjastul zabálja a banánt, és fumigálja, mire a kifinomult rómaiak rászólnak, hogy tán húzná le, egy cseppet tétovázik, aztán a lehúzott héjat eszi tovább, "így mindjárt jobb" felkiáltással. Két dolog van itt a stúdiók világában is egyre népszerűbb színművész, Jack Black viccelődő ószövetségi turnéja kapcsán, ami feljegyzendő - egymásból következnek.
Az ember korai, hovatovább elsõ - logikusan bõrbe kötött - kiadásán röhögni hálás dolog, avval a könnyen beemelhetõ illúzióval kecsegtet, hogy lám, ha régen ennyire hülyék, idétlenek és szerencsétlenek voltunk, akkor most már okosak, ügyesek és szépek biztosan, ördögök az ágyban. Kedvencem e tekintetben a Folytassa, Cleo! sötét germán rabszolgája, aki elõször héjastul zabálja a banánt, és fumigálja, mire a kifinomult rómaiak rászólnak, hogy tán húzná le, egy cseppet tétovázik, aztán a lehúzott héjat eszi tovább, "így mindjárt jobb" felkiáltással.

Két dolog van itt a stúdiók világában is egyre népszerûbb színmûvész, Jack Black viccelõdõ ószövetségi turnéja kapcsán, ami feljegyzendõ - egymásból következnek. Most nem kiálthatunk együtt a nevezett rabszolgával, így megmarad továbbra is kedvencünknek.

A Year One hülyéskedésben utazó komédiák azon csoportozatába tartozik, amelyek a mennyiségi mutatókban látják a siker - egyetlen - zálogát. Ha harminc másodperc elteltével nem mond valamelyik szereplõ valami marhaságot, vagy nem zuhan altestére, leáll a forgatás, s a résztvevõk befizetnek egy szerényebb összeget a büntetési kasszába. Tehát mint ilyen, leginkább a különbözõ Asterix-mutációk folytatása. Csak hát a mennyiséggel az a fõ baj, hogy csak egyféle módon képezhetõ, úgy, hogy nem dobunk ki semmit sem. Vagyis hiába tisztesek az arányok, mondjuk hét viccbõl jó egy, hétszáz vicc egy filmben akkor is fene fárasztó, ha száz esetleg jó belõle.

Vinnie Jonest azért bírtam benne, ám õt még a reklámmûsorban is bírom.

Forgalmazza a Fórum Home Entertainment

** és fél

Figyelmébe ajánljuk