film - Derült égből szerelem

  • Szabó Ágnes
  • 2010. január 7.

Zene

Hollywoodban vizsgálat indult a minőség-ellenőrzési főosztály felterjesztésére. A Miért olyan rémesek az utóbbi esztendők romkomjai, avagy ki csinál ma már egy Római vakációt? című munkaanyag a melodrámázás azonnali visszaállítását írta elő.
Hollywoodban vizsgálat indult a minõség-ellenõrzési fõosztály felterjesztésére. A Miért olyan rémesek az utóbbi esztendõk romkomjai, avagy ki csinál ma már egy Római vakációt? címû munkaanyag a melodrámázás azonnali visszaállítását írta elõ. Lett is foganatja: prototípusunkban a helyi hõs és bestseller-sztárszerzõ, Burk Ryan balesetben elhunyt feleségét siratja, és ugye, mennyire drámai ilyen szituból szerelembe esni? - márpedig most ez történik! S még csavartak (kicsikét) a helyszínen is: a szeles Seattle-ben járunk, mely lokáció eleddig drogfilmek és gyilkosos mûvek útiterveiben szerepelt sûrûbben. S hogy a kulõr lokál 100 százalékig kiteljesedhessék, az "Ûrtû" majdnem olyan gyakran tûnik fel a vásznon, mint a két protagonista együtt és külön (adásidõ: 109'). Ez így már szinte kompakt (ember a tájban, a gyászban és a szerelemben), de a fentrõl jött körözvény elõír még valamit: a tanulságot. Tessék: saját nyomorán úgy segíthet az ember a legkönnyebben, ha talál olyanokat, akiknek még nála is nagyobb szívás a lét. Olyan meg mindig van. És ettõl válik aztán annyi minden, még a fájdalom is relatívvá. Hiszen a couple másik fele, a romantikusban és derült egekben oly otthonosan mozgó Jennifer Aniston sem a legjobb pozícióból indul az álombarátnõ címért - tele a cipõje a pasikkal, élete meg rosszabbnál rosszabb döntések sorozatával. Lássuk be, azért az tényleg dráma vagy inkább kihívás (szeretem a kihívásokat), ha két ilyet kell összeboronálni. De az alkotók elkövetnek mindent és egyebeket is. Nem restek, nem pihennek!

Forgalmazza a Budapest Film

*

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!