film - VASÖKÖL

  • Szerbhorváth György,Sausic Berlin
  • 2011. október 13.

Zene

Hölgyeim és uraim, a kék sarokban Vágási Feri, a pirosban pedig a Nemzeti Együttműködés Rendszere! Feri kezében egy 250 forintos svájci frankkal próbálja kifektetni a csupa króm, csupa acél monstrumot, amelyet sok száz kubikos éltet a nézőtéren. De nem nézelődni vagyunk itt, hanem összerakni, ami összetartozik. Anyám neve Rocky volt, apámé meg transformer, de nekem sose jutott márványkoptatott farmer.
Hölgyeim és uraim, a kék sarokban Vágási Feri, a pirosban pedig a Nemzeti Együttmûködés Rendszere! Feri kezében egy 250 forintos svájci frankkal próbálja kifektetni a csupa króm, csupa acél monstrumot, amelyet sok száz kubikos éltet a nézõtéren. De nem nézelõdni vagyunk itt, hanem összerakni, ami összetartozik.

Anyám neve Rocky volt, apámé meg transformer, de nekem sose jutott márványkoptatott farmer. Szeretnék gazdag lenni, de legalább egy magyarigazolvánnyal kombinált kínai kettõs állampolgárságot, ha már az apám folyton szétesik, és a tb nem állja az alkatrészeit. Az apa, az apa, az fontos, még akkor is, ha Hugh Jackman játssza a Jason Statham-féle összeszerelõ üzembõl; minden grafikus manipuláció nélkül tökéletes robotbokszoló.

Hölgyeim és uraim, a kék sarokban Matolcsy György, a pirosban pedig a világgazdaság, Matolcsy fárasztja az ellenfelet, és remekül állja az ütéseket! Pontozással tán csak kijön a döntetlen. A nézõtéren kimûvelt emberfõk sokasága tombol, de Hoffmann Rózsa elnyomja hangjukat. A vezénylõ táborszernagy és teamje elégedetten bólint, ma már a robot-Rockyké a világ, de ne kezdjünk bele világmagyarázatokba, ez itt egy akciófilm - csak gyerekeknek.

Hölgyeim és uraim, a kék sarokban a Vasököl címû film, odacsap, ahol piaci rés mutatkozik, és ezt egészen jól csinálja. A piros sarokban a szemkilövõk, az elmútnyócév, a kelet felé tartó munkaalapú társadalom és pár egész napra iskolába zárt poronty - a végén vagy inkább már elõbb is mind alulmaradnak majd.

Forgalmazza a Fórum Hungary

***

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?