rés a présen

„Imádni fogom ezt a nyarat!”

Csorba Lóránt frontember

  • rés a présen
  • 2017. július 15.

Zene

rés a présen: Miért alakult a Lóci Játszik nevű zenekar?

Csorba Lóránt: Eredetileg egy szál gitárral jártam az országot, aztán rá kellett jönnöm, hogy (egy képzavarral élve) a lelki füleim előtt másként hallom a dalaimat. Táncolni akartam a számokra, meg azt is szerettem volna, hogy a többin sírni lehessen a fúvósoktól. Így állt össze a hattagú banda, mind ismerősökből, jó barátokból.

rap: Ki mihez ért a zenekarból a legjobban?

CSL: Talán engem kivéve mindenki beül a saját hangszeréhez, de az instrumentalitáson túl is mindenkinek van külön feladata. Kitekerni a hangerőt, megnyerni a focivébét a mobilján, és még sorolhatnám. A dalírás tekintetében a szöveg mindig az enyém, a zenének a felét is én adom, és a másik felét dobják össze a fiúk öten.

rap: Milyen háttérrel érkeztél a szórakoztatóiparba?

CSL: Nagy Beatles-rajongóként vallom, hogy a modern könnyűzene értelmezhetetlen a „négy apostol” munkásságának ismerete nélkül, és így példaképként is szolgálnak. Édesapám művészeti öttusázónak tartja magát, természetesen zenélt is hosszabb ideig. Tőle örököltem a kíváncsiságomat és a basszusgitáromat.

rap: Ki volt a kedvenc zenészed kiskorodban, akit most is feldolgoznál?

CSL: Gyerekkori hősöm a Spice Girlstől kezdve az Oasisen át Louis Primáig rengeteg van. Tőlük bármikor bármit, egyedül Beatlest nem szeretek feldolgozni, mert az úgy tökéletes, ahogy van.

rap: Hogyan nyertétek meg a Nagyszínpad versenyt?

CSL: Nagyon örültünk, amikor kiderült, hogy idén végre beválogattak minket a versenyre. Rögtön nekiültünk kitalálni a menedzsmenttel, hogy hogyan tudnánk megnyerni a játékot (hiszen ez tényleg az volt). És láss csodát, végül bejutottunk a döntőbe, és kiváló közönségünknek köszönhetően meg is nyertük.

rap: Mikor lesztek a Szigeten?

CSL: Augusztus 9-én fogunk a Nagyszínpadra állni. Hihetetlenül izgalmas kihívás, legszívesebben az összes zenészbarátomat felhívnám magunk mellé, hiszen baromi nagy, és rengetegen vannak, akikkel szívesen sűríteném a tömegünket. A legjobban pedig azt várom, hogy amikor jövünk le a színpadról, Pink tátott szájjal nézzen ránk, és én csak annyit mondjak: Na, cső, Pink, mi a pálya?

rap: A nyár többi részében hol nyomul a banda?

CSL: A versenynek köszönhetően június 17-én a siófoki Plázst nyitjuk meg a Halott Pénz társaságában, 27-én a VOLT nagyszínpadáról fogunk táncoltatni a Linkin Park előtt. Július 21-én a Campus következik, augusztus 24-én pedig a Strand nagyszínpadán zárjuk a nyereménysort. Közben a SZIN, Művészetek Völgye, FEZEN és még többtucatnyi másik kisebb-nagyobb fesztivál. Imádni fogom ezt a nyarat!

Figyelmébe ajánljuk