Mick Jagger, a Linkin Park és Sia is arra kéri a politikusokat, ne használják zenéiket engedély nélkül
Mick_top_story_lead.jpg

Mick Jagger, a Linkin Park és Sia is arra kéri a politikusokat, ne használják zenéiket engedély nélkül

  • narancs.hu
  • 2020. július 29.

Zene

Kezd beindulni a kampány a Egyesült Államokban.

50 világsztár írta alá azt a nyílt levelet, amivel azt szeretnék elérni, hogy ellenőrizni tudják, ki és mire használja fel zenéiket, írja a BBC.

Első sorban azt szeretnék elérni, ha politikai kampányhoz csak az ő előzetes engedélyük birtokában használnák fel a zenéket.

Az aláírók között ott van Mick Jagger & Keith Richards, Elton John, Steven Tyler & Joe Perry, Linkin Park, Sia, Regina Spektor, R.E.M, Lorde, Blondie, Cyndi Lauper, CAKE, Elvis Costello, Sheryl Crow, Rosanne Cash, Duke Fakir, Amanda Shires, Lionel Richie, Pearl Jam, Green Day és a Panic! At the Disco is.

Korábban Donald Trumpot mások mellett Rihanna, Adele, a Rolling Stones és a Panic! At The Disco is felszólította, hogy a kampány során ne játsszák le dalaikat.

Az amerikai szabályozás szerint, ha kampányrendezvénynek otthonadó helyszín rendelkezik a nagy jogkezelőkön át szerezett szerzői jogi engedélyekkel, akkor az eseményen szólhat zene is. A zenészeknek ilyen esetben jogi eszközeik nincsenek korlátozásra. A zenészek ezen szeretnének változtatni.

Figyelmébe ajánljuk