Lovasi András: a fesztiválok betiltása helyett tömegesen kellene tesztelni

  • narancs.hu
  • 2020. július 27.

Zene

Ezt javasolja a zenész a „nemzetmentő” szónoklatok helyett.

Lovasi András Facebookon fejtette ki, hogy mit gondol a magyar járványhelyzetről, a fesztiválok betiltása helyett a tömeges tesztelésben látja a megoldást.

„Magyarországon láthatóan nincs járvány, járványveszély van. Nem igazán értem, miért nem jutott senki eszébe, hogy a fesztiválok betiltása helyett, az állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben, illetve a szűrésben, hiszen a fesztiválok közönsége a jegyvásárlása okán regisztrál, jól nyomon követhető, tehát semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel. Aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az nyilván nem mehetne be a rendezvényre, akit a biztosabb, de lassabb teszt szűr ki, azt is viszonylag gyorsan ki lehetne emelni a tömegből, ezzel egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről, másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken, harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje vagy egy esetleges több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van.
De gondolom, ez azért nem lesz, mert bár logikus, de dolgozni kéne / kellett volna a nemzetmentő szónoklatok helyett. Együttműködést kívánna, az meg milyen már, hogy nem az operatív törzsnél van a bölcsek köve, hanem egy csomó adat „nyilvánosabb” lenne, ha akarnák, ha nem. Úgyhogy várjuk az orákulum kinyilatkoztatását.” – írta a közösségi oldalon.

A zenésszel múlt heti címlapinterjúnkban a hazai fesztiválokról, a kormány járványkezekléséről is beszélgettünk, de az interjúban Lovasi minősíti Demeter Szilárd könnyűzenei programját is, elmondja, hogy mennyire veszi komolyan a „bulvár-párbajt” Majkával, s hogy milyen tapasztalatai vannak az öregedéssel. A lapot még szerdáig megvásárolhatják az újságárusoknál, a nagyobb élelmiszerüzletekben és a benzinkutakon.

Lovasi András: „A zenésztársadalom nem tud a legegyértelműbb ügyekben sem összefogni"

Szerinte csak szekértáborok vannak különféle érdekek mentén. Holnap megjelenő nyomtatott lapszámunkban a Lovasi Andrással készített interjúnkat is olvashatják. A zenész szerint ha elmarad az idei Fishing On Orfű, a jövő évi megrendezése is veszélybe kerül.

Figyelmébe ajánljuk